Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası 2019 sezonu pilotların Abu Dabi’deki heyecan dolu mücadelesiyle başladı. Aralarında sadece 0.003 saniye fark bulunan Martin Sonka ve Yoshihide Muroya’nın spor tarihindeki birbirine en yakın skorlardan birine imza attıkları yarışı Japon pilot Yoshihde Muroya kazandı.  

14’lü ve 8’li turları başarıyla geçerek Final 4 turuna kalan Master Class pilotları; Fransız Nicolas Ivanoff, Japon Yoshihide Muroya, ABD’li Michael Goulian ve Çekyalı Martin Sonka oldu.

Dörtlü finalde uçacak ilk isim Nicolas Ivanoff’tu. Ancak uçağının motoru çalışmayınca üzücü bir şekilde yarıştan çekilmek zorunda kalan Fransız pilot müsabakayı dördüncü sırada tamamladı.

Parkura çıkan ikinci yarışmacı Yoshihide Muroya oldu. Japon pilot elde ettiği 53.780’lik zamanıyla diğer iki pilotun ne yapacağını beklemeye koyuldu.

Piste giren üçüncü pilot Michael Goulian oldu. 54.009’luk bir zaman elde eden Amerikalı pilot yarışmayı üçüncü sırada tamamladı.

Final 4’ün son yarışmacısı Çekyalı Martin Sonka oldu. Tüm çabalarına rağmen Yoshihde Muroya’nın 0.003 saniye gerisinde kalan Sonka ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Martin Sonka – Yoshihde Muroya – Michael Goulian podyumda

Yeni puanlama sistemine göre sıralama turlarından elde ettiği 3 puanla birlikte toplam 28 puana erişen Yoshihde Muroya yarışta mümkün olan en iyi pozisyonu elde etti. Martin Sonka 22 puanla ikinci, Michael Goulian ise 21 puanla üçüncü oldu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER