Gençlerbirliği Spor Kulübü birçok alanda gençlere umut olmaya devam ediyor. Tarihinden günümüze kadar alt yapısında birçok futbolcu yetiştiren ve onların sadece Türkiye’de değil birçok ülkede başarılara imza atmasını sağlayan Gençlerbirliği, yakın zamanda Antalya’da 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Kick Boks Avrupa Kupası’nda adından söz ettirdi.

Gençlerbirliği Spor Kulübünde Kick Boks alanında 10 yıldır antrenörlük görevinde bulunan Başak Hürmeydan, bu başarılarda büyük pay sahibi. Yetiştirdiği öğrenciler milli sporcu olarak ülkemizi Kick Boks alanında temsil ediyor.

Başak hocamızın öğrencilerinden Kübra Varlık 18 yaşında ve dört yıldır Kick Boks’la ilgileniyor. Kick Boks’a nasıl başladığını, başarılarını ve duygularını sorduğumuzda Kübra, “Fit bir vücuda sahip olmak için, aynı zamanda da ailemin ayrılığı yüzünden hırçın bir yapıya sahip olmamdan ötürü; spor yaparak fit bir vücuda sahip olmak, hem de hırçınlığımı üzerimden atmak için yapabileceğim bir spor arıyordum ve Kick Boks’la tanıştım. Bu sporla tanıştıktan sonra hayatımda beklediğim değişimlerden çok daha fazlası oldu. Çevremdeki kişilerin bir amacı olan insanlar haline dönüştüğünü ve ailemin bana bakış açısının değiştiğini görmek benim doğru yolda olduğumu gösterdi. Kick boks’u seviyorum” dedi.

Kübra Varlık

DOĞRU ANTRENÖR SEÇİMİ ÖNEMLİ

Bu sporu yaparken hemcinslerine ve başlayacak olanlara tavsiyelerde de bulunan ve “Kadın olarak ben yapamam” demeden bu spora daha çok ilgi göstermelerini ve içinde bulunmalarını tavsiye eden Kübra, fiziki olarak kendilerinde değişim göreceklerini, temel olarak da Kick Boks’un savunma sanatı olduğunu ve herkesin kendini savunmaya ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

Spora yeni başlayan ve “Bunun yanında başarım da olsun” diyenler için antrenörlere büyük iş düştüğünü söyleyen Kübra, doğru antrenör seçiminin önemli olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar birçok başarıya da imza atmış olan Kübra’nın beş Türkiye şampiyonluğu, iki Avrupa ikinciliği ve son olarak da Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Kübra’nın hedefleri arasında Dünya şampiyonu olmak da yeralıyor.

Bu hedefi için antrenörü Başak Hürmeydan ile birlikte günlük en az iki saat antrenman yaptığını, çoğunlukla da bunun üstüne çıkarak çift antrenman, koşu antrenmanları ve fitness ile desteklediğini belirten Kübra, “Bunların yanı sıra Gençlerbirliği gibi bir kulübün alt yapısından yetişmek; kendisini spor ile kanıtlamış bir camianın içerisinde bulunmak beni çok mutlu ediyor. Doğru yerde olduğumu biliyorum. Gençlerbirliği dendiği zaman insanların aklında bıraktığı düşünce ile sporumu yapıyor, ringe bu şekilde çıkıyorum. Gençlerbirliği’nin ruhunu taşımak benim için büyük değer.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER