Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın İstanbul’da Moldava ve Azerbaycan kadın milli takımıyla üçlü kamp yapan millileri ziyaret etti.

19-21 Mart tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek olan Avrupa Olimpiyat elemelerine hazırlanan Kadın Milli takımımız hazırlıklarını teknik direktör Efrahim Kahraman yönetiminde aralıksız sürdürüyor. Milli takımın kampında Azerbaycan ve Moldova kadın güreş milli takım sporcuları da bulunuyor. Bugün kampı ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ilk olarak teknik heyetle toplantı yaptı.

Kadın Güreş Milli Takımı Koordinatörü Filiz Çıkrıkçı’nın katıldığı toplantıda Başkan Aydın sporcuların son durumu hakkında bilgiler aldı. Musa Aydın daha sonra güreşçilerle tek tek sohbet etti. Mart ayında yapılacak olan Olimpiyat elemelerinin önemine değinen başkan Musa Aydın “Bir senedir Kovid salgını nedeniyle oldukça zorlanıyoruz. Daha önce hiç yaşanmamış bir pandemi sürecini yaşıyoruz. Sporcularımızı hem fizik, taktik hem de psikolojik olarak hazırlamak çok  zordu. Ama herşeye rağmen bu süreci en başarılı geçiren federasyonlardan biri olduk. Kadın güreş milli takım kampındaki hava beni mutlu etti. Hazırlıklar son derece güzel gidiyor. İnşallah Macaristan’da düzenlenecek olan Olimpiyat elemelerinde istediğimiz sonuçları alırız” dedi. Başkan Musa Aydın ayrıca kampta yer alan Moldova ve Azerbaycan’lı güreşçilere de başarılar diledi.

Milli takım teknik direktörü Efrahim Kahraman’da yaptığı açıklamada Moldova ve Azerbaycan’la 3 Ocak’tan buyana kampta olduklarını belirterek “Covid 19 pandemisine uygun bir şekilde çalışıyoruz. Tüm sporculara kamp öncesinde yapılan testler Negatif çıktı. Kampta çok önemli dereceler elde etmiş sporcular var. Hazırlıklarımız da  son derece iyi gidiyor. Olimpiyat elemeleri öncesinde 14-16 Ocak tarihlerinde Fransa’da özel bir turnuvaya  gideceğiz. Genç bir kadro ile katılacağımız Fransa’dan da en iyi sonuçlarla döneceğimize inanıyorum.” dedi. Millilerin üçlü kampı 20 Ocak tarihlerinde sona erecek.

CEVAP VER