Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray kendi evinde Gençlerbirliği’ni ağırladı. İstanbul deplasmanından 6 – 0 lık mağlubiyetle evine dönen takım Gençlerbirliği oldu.

Bu skorun oluşumunda her zaman oynadığı oyunu sergileyemeyen, pas yüzdesi düşük ve orta sahada çok çabuk geçilen kımızı karalar daha ilk yarıda kalesinde 10 pozisyon gören bir  file bekçisinin şansızlığı ile de sahadaydı. Başarılı kalecisi Nordfeldt in sakatlığı nedeniyle Ankara ekibinin  genç oyuncusu Ubeyd  ilk 11 de yer aldı.

Geçtiğimiz haftalarda bir yenilgi ve bir beraberlikle sahada olan, kendi saha avantajını kullanan ve yenmek için sahada sonuç odaklı bir oyun sergileyen sarı kırmızılı ekip istediği skoru aldı.

Maçın özeti şöyleydi

Maçın 27. saniyesinde Diagne’nin bulduğu ilk pozisyonu gole çeviren sarı kırmızılılar 1-0 öne geçmesini bildi. Gençlerbirliği’nin genç kalecisi çıktığı ilk süper lig maçında  talihsizlikle karşı karşıya kaldı. Bu golün ardından  altyapısından yetişen Soner çok önemli bir pozisyonu gole çeviremedi. Ardından Candeias ile gole çok yaklaşsa da son vuruşta yetersizlik bir kez daha gözler önüne serildi. Sarı kırmızılı ekip  orta saha ve hücumda baskı kurarak maçın 30. dakikasında Belhanda’nın sahne aldığı pozisyonda golü rahatlıkla buldu. Üçüncü golü 44. dakikada  Gençlerbirliği file bekçisinin ayağından çıkarttığı topun Belhanda ya gol pası olmasıyla bulan İstanbul ekibi üç farkla öne geçti. Ardından 45+2 de Belhanda’nın tekrar sahne aldığı pozisyon  gol ile sonuçlanınca ilk yarıyı 4-0 lık bir skorla kapatan ev sahibi ekip oldu.

İkinci yarıya düşük tempoyla başlayan  ev sahibi İstanbul ekibi 64. dakikada Oğulcan Çağlayan ile beşinci golü bularak fileleri havalandırdı. Çok fazla geçmeden 67. dakikada  Gençlerbirliği kalecisiyle karşı karşıya kalan ev sahibi ekip girilen pozisyonda penaltı kazanarak bir gol daha buldu. Skoru 6-0 a getirerek galip gelen sarı kırmızılılar 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

CEVAP VER