Tamamen yeni tasarıma sahip Gulfstream G700 iş jetinin ilk uçuşunu yapan ABD’li havacılık şirketi Gulfstream, en yüksek hız ve en uzun menzile sahip sektörün en geniş iş jetinin zorlu uçuş test programını başlattığını duyurdu.

14 Şubat’ta yerel saatle 13.19’da Savannah/Hilton Head Havalimanı’ndan ayrılan uçak 2 saat 32 dakika sonra indi. Msn 87001 imalat seri nolu, N700GA tescilli uçağın ilk uçuşu 30/70 karışım oranındaki sürdürülebilir havacılık yakıtıyla yapıldı.

Program, hâlihazırda üretilmiş beş uçuş test uçağını ve yük testini tamamlamış yapısal bir test materyalini içeriyor.

Sektörün en uzun, en geniş ve en yüksek kabinine ve 20 Gulfstream panoramik oval pencereye sahip G700’de beş yaşam alanı bulunuyor. 3 metreden uzun tezgâh alanına sahip bir ultragalley ve mürettebat kabini ya da yolcu salonu olarak kullanılabilecek alanlar da dâhil olmak üzere yepyeni birçok iç farklılığın tanıtıldığı uçakta günün farklı saatlerine göre ayarlanabilen ultra yüksek çözünürlüklü sirkadiyen aydınlatma sistemi, hoparlörsüz surround ses ve duşlu bir master süit yeralıyor.

Rolls-Royce Pearl 700 motorlarıyla güçlendirilmiş 19 kişilik G700 iş jeti, Gulfstream tasarımlı aerodinamik ve tamamen yeni kanat uçları (winglet) ile donatıldı.

0.90 Mach yüksek hızda 11.853 km menzili bulunan uçak, uzun mesafe seyrüsefer sürati olan 0.85 Mach ile 13.890 km mesafe kat edebiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER