ABD’li uçak imalatçısı Cirrus, uçuş eğitim kurumlarına özel olarak tasarladığı ve en çok satan SR serisi uçaklardan geliştirdiği TRAC SR20 eğitim uçağını tanıttı.

Yüksek tempolu eğitim uçuşlarının zorluklarını ve hem öğrenci hem de öğretmen pilotun güvenlik ve performans gereksinimlerini karşılayacak olan uçak dayanıklı kompozit bir gövdeye sahip.

HEM DAYANIKLI, HEM KONFORLU

İç mekânı yeniden tasarlanarak yoğun eğitim uçuşlarına uygun hale getirilen uçağın, SR serisinde bulunan lüks malzemeleri, her türlü hava koşuluna dayanıklı zemin kaplaması ve aşınmaya dayanıklı koltuklarla değiştirildi.

TRAC SR20’nin eğitim için uygun çalışma ortamı sağlayan geniş kabini, tipik eğitim uçaklarından daha fazla alana sahip.

İNİŞ TAKIM SİMÜLATÖRÜ

Misafir öğrenci veya gözlemciler için ilave arka koltuklara ve bu koltuklarda bas-konuş özelliğine sahip olan uçakta her mevsim konfor için isteğe bağlı klima ve eğitim verimliliğini artırmayı amaçlayan bir iniş takımı simülatörü özelliği bulunuyor.

Acil durumlarda devreye giren katapultlu paraşüt sistemi (Cirrus Airframe Parachute System® / CAPS®) ile donatılan uçakta Lycoming IO-390, 215HP motor kullanılıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER