Türkiye’nin lider toplu yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Sofra/Compass Group Türkiye’nin bu yıl yedinci kez düzenlediği geleneksel Top Chef 2019 Yarışması’nın birincisi belli oldu. Senede bir gün rakip, geri kalan her gün ekip olan 7 şefin yarıştığı Top Chef 2019’da birinci, Şef Ayhan Özdil oldu.

Sofra/Compass Group Türkiyetarafındanbu yıl 7’ncisi kez düzenlenen “Top Chef 2019”, 12 Ekim’de İstanbul Gastronometro mutfağında gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yapılan bölgesel seçmeler ile büyük final için yarışan şefler, birinci olabilmek adına kıyasıya bir mücadele sergiledi. Toplamda 83 şefin yarıştığı elemelerde Top Chef 2019’un büyük finali için yarışacak 7 şef belirlendi.

Jüri üyeliğini, Türk Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal, Food in Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Tarif Geliştirici, Yemek Tasarımcısı Pelin Bozkurt Bilgiç, Gastronometro Yönetici Eğitmen Şef Vedat Demir, Metro Danışman Şefi Yahya Tayfun Karayel’in yaptığı Top Chef 2019’da, birincilik ödülünün sahibi Şef Ayhan Özdil oldu. 

Lezzetin ustaları yarıştı

Sofra Compass Group tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte, birbirinden profesyonel şefler hünerlerini sergiledi. Usta şefler tarafından hazırlanan benzersiz yemek tabakları, konusunda uzman kişiler tarafından değerlendirildi. Finale kalan 7 profesyonel şeften, 90 dakika içerisinde başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan 3 farklı tabak sunumu hazırlamaları istendi. Ortaya çıkan menüler jüri üyeleri tarafından lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, hijyen gibi kriterler çerçevesinde değerlendirildi.

“Yılda bir gün rakip, geri kalan zamanda ekibiz”

Top Chef 2019 Türkiye finali birincisi Şef Ayhan Özdil, duygularını şu cümlelerle ifade etti: ‘’Bu yılın birincisi olmaktan çok mutluyum. Aynı çatı altında, birlikte çalıştığım, her biri birbirinden değerli ve yetenekli şef arkadaşlarımla böyle keyifli rekabet içinde olmak çok değerliydi. Sürpriz zorluklara karşı hepimiz elimizden geleni yaptık, heyecanlı bir o kadar da eğlenceli bir süreç yaşadık, jürideki değerli isimler heyecanımızı katladı.’’

Yemek kültürüne verdikleri önem ve değeri geleneksel olarak gerçekleştirdikleri etkinlikle desteklediklerini belirten Sofra / Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, “Değerlerimizi yaşatmak ve yansıtmak için sürdürülebilir çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sofra/Compass ailesi olarak, bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz Top Chef yarışmamıza olan heyecanımız her yıl katlanarak artıyor. Bir yarışmadan çok ülkemizin yemek kültürünü değerli insanlar ile paylaştığımız etkinliğimizde, gastronomi kültürünün yaygınlaşması adına bizlere destek olan şeflerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Top Chef yarışmasının gastronomi alanında yeni fırsatlar yarattığına inanıyoruz” dedi.

CEVAP VER