2019 Le Mans 24 Saat yarışında galibiyete Fernando Alonso, Sebastien Buemi ve Kazuki Nakajima’nın direksiyonda olduğu #8 Toyota ulaşırken, WEC 2018/19 Süper Sezonu’nun şampiyonu da olmayı başardılar.

2019 Le Mans 24 Saat yarışında zafer, son saate girilirken #7 Toyota’nın yaşadığı sorundan faydalanan #8 Toyota oldu.

#7 Toyota galibiyete ulaşacak gibi görünüyordu, ancak bitime bir saatten az bir süre kala #7 sorun yaşadı.

#7 Toyota’nın direksiyonundaki Lopez, muhtemel bir patlak sağ ön lastik yüzünden pite geldi. Ancak patlayan lastiğin sağ ön değil, sağ arka lastik olduğu anlaşıldı. Lopez piste, #8 Toyota direksiyonundaki Nakajima’nın 50 saniye arkasında çıktı.

İki araç da daha son pit stoplarını gerçekleştirdi ve #8 16 saniye farkla galibiyete ulaştı.

Alonso, Nakajima ve Buemi bu galibiyetle FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nı şampiyon olarak tamamlamış oldular. Buemi böylece 2014’ten sonra ikinci şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Hibrit olmayan en iyi LMP1 ekibi #11 SMP Racing oldu. #11 yarışı altı tur geride tamamladı.

İlk kez Le Mans’a katılan Stoffel Vandoorne ve takım arkadaşları Mikhail Aleshin ve Vitaly Petrov’un kontrolündeki #11 sorunsuz bir yarış geçirdi ve ana rakipleri Rebellion Racing araçlarının önünde podyuma çıkmış oldu.

Sorunlu bir yarış geçiren #1 Rebellion dokuz tur geride dördüncü, #3 Rebellion ise 15 tur geride beşinci sırada yarışı bitirdi.

LMP2’de Signatech Alpine baskın bir galibiyet aldı

#36 Signatech üçlüsü Nicolas Lapierre, Pierre Thiriet ve Andre Negrao baskın bir galibiyet alırken, LMP2 kategorisinde de şampiyonluğa da ulaştılar. Detaylar… (tr.motorport.com)

CEVAP VER