Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu resmi sponsoru Koç Holding tarafından Koç Topluluğu Şirketleri’nin de katılımı ile 2006’dan bu yana gerçekleştirilen Koç Spor Fest’in 4. kez düzenlenen kış etabı sona erdi. 20-24 Şubat tarihleri arasında Palandöken’de gerçekleştirilen Koç Spor Fest Kış Oyunları’nda 45 üniversiteden 600’e yakın sporcu yarıştı. 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden üniversiteli sporculardan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Özlem Çarıkcıoğlu, 4 altın madalya ile şampiyonanın en fazla madalya kazanan sporcusu olurken; Atatürk Üniversitesi öğrencisi Serdar Deniz de 2 altın madalya kazanarak Koç Spor Fest Kış Oyunları’nda en çok kürsü gören sporculardan oldu.

Koç Holding’in, üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlence ile buluşturan gençlik festivali Koç Spor Fest kapsamında; 20-24 Şubat tarihleri arasında Palandöken’de Kış Oyunları gerçekleştirildi. Polat ve Sway pistlerinde Snowboard Büyük Slalom, Kayak Büyük Slalom, Snowboard Slalom ve Kayak Slalom branşlarında düzenlenen yarışlara 45 üniversiteden 600’e yakın sporcu katıldı.

En fazla madalya İstanbul Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’ne

Ülkemizi 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda temsil eden İstanbul Üniversitesi öğrencisi Özlem Çarıkcıoğlu, 4 altın madalya ile şampiyonanın en fazla madalya kazanan sporcusu oldu. Bireysel yarışlarda kadınlarda 4 altın madalya kazanan İstanbul Üniversitesi ve 1 altın, 3 gümüş madalyaya sahip olan Koç Üniversitesi en fazla madalya kazanan üniversiteler oldu. Kayak Kadınlar Türkiye Şampiyonası kombine sıralamasında İstanbul Üniversitesi’nin ardından Erciyes Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi geldi. Snowboard Kadınlar Türkiye Şampiyonası kombine sıralamasında ise Atatürk Üniversitesi birinci, Koç Üniversitesi ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi üçüncü oldu.

Erkeklerde ise şampiyonanın en başarılı takımı İstanbul Üniversitesi oldu. Bireysel yarışlarda erkeklerde 5 altın, 2 gümüş, 3 bronz; kadınlarda 4 altın olmak üzere toplamda 14 madalya alan üniversite, takım olarak ise erkeklerde 3 birincilik, 1 ikincilik; kadınlarda 2 birincilik, 1 üçüncülük kazandı. Türkiye’yi 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda temsil eden Atatürk Üniversitesi öğrencisi Serdar Deniz, 2 altın madalya; İstanbul Üniversitesi’ni temsil eden Mustafa Topaloğlu ise 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak turnuvanın öne çıkan isimlerinden oldu. Kayak Erkekler Türkiye Şampiyonası kombine sıralamasında İstanbul Üniversitesi’nin ardından Atatürk Üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesi sıralamayı takip etti. Snowboard Erkekler Türkiye Şampiyonası kombine sıralamasında ise Kafkas Üniversitesi birinci, İstanbul Üniversitesi ikinci, Koç Üniversitesi üçüncü oldu. Kadın ve Erkek sporcuların beraber yarışarak takım puanlarını oluşturduğu Snowboard Paralel Slalom Takımlar Türkiye Şampiyonası’nda ise Atatürk Üniversitesi birinciliği elde ederken, İstanbul Üniversitesi ikinci, Koç Üniversitesi üçüncü oldu. Kayak Paralel Slalom Takımlar Türkiye Şampiyonası’nda ise İstanbul Üniversitesi birinci, Atatürk Üniversitesi ikinci, Erciyes üçüncü oldu.

Festival heyecanı 18-19 Nisan tarihleri arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden başlayacak Koç Spor Fest Üniversite Bahar Oyunları ile devam edecek.

Geleceğin olimpik sporcuları “Seturday” yarışlarında mücadele etti

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından seçilen ve geleceğin olimpik sporcuları olarak yetiştirilen Erzurumlu 10-14 yaş aralığında 24 sporcu da Koç Spor Fest Kış Oyunları kapsamında yarışma imkanı buldular. Setur tarafından ‘gezginlerin sosyal platformu’ olarak hayata geçirilen Seturday projesinin desteği ile düzenlenen ve Koç Spor Fest Üniversite Sporları Federasyon Yarışı’nın birebir aynısı olarak kurgulanan yarışların sonucunda, tüm minik sporcular dereceye girme şartı olmadan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda benzersiz bir İstanbul seyahati kazandı.

Bununla birlikte, Arçelik ve Yapı Kredi tarafından düzenlenen gece etkinlikleri ile üniversiteli sporcular müzik ve eğlence dolu anlar yaşarken; Aygaz, Beko, Bilkom, Ford, Opet, Sek, Tat ve Tüpraş markaları da sporculara, yarışlardan arta kalan zamanlarını keyifli geçirmeleri için farklı olanaklar sundular.

Büyük final Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılında Samsun’da

Yıl boyunca 26 bin sporcunun mücadele edeceği Koç Spor Fest’in bahar etabı ise 18-19 Nisan’da Tekirdağ’da başlayacak. Tekirdağ’ın ardından Van, Hatay, Burdur, Antalya ve Muğla’da gerçekleştirilecek Koç Spor Fest’in finali 13-14 Mayıs tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde yapılacak. Büyük finallerde; Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcının 100. yılı 19 Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde halkın da katılımıyla düzenlenecek görkemli bir yürüyüşle kutlanacak.

KOÇ SPOR FEST 2019 ROTASI:

  • 20-24 Şubat 2019, Palandöken – Erzurum
  • 18-19 Nisan 2019, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  • 24-25 Nisan 2019, Van 100. Yıl Üniversitesi
  • 29-30 Nisan 2019, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
  • 2-3 Mayıs 2019, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • 6-7 Mayıs 2019, Antalya Akdeniz Üniversitesi
  • 9-10 Mayıs 2019, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • 13-14 Mayıs 2019, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi

CEVAP VER