Salon: Başkent

Hakemler: Koray Yılmazgil, Yasin İlhan

Halkbank: Aslıhan Kılıç, Ada Germen, RosannaGielRamos, Aysun Aygör, NiaKaiReed, StrashimSimeonova (Eylül Akarçeşme, LeannyCastaSimon, Asena Seyli Aslı Koçoğlu,)

Galatasaray HDİ Sigorta: Cansu Çetin, Sinem Yıldız, Nursevil Aydınlar Gökbudak, Hande Baladın Aslı Kalaç, SherridanAtkinson (Buse Kayacan, Çağla Akın, CharlotteLeys, Meryem Boz, Cursty Jackson, Melike Yılmaz, Elifsu Ercek)

Setler: 30-32, 20-25, 25-20, 28-30

Süre:2.06 (38, 27, 26, 35)

Voleybol Vestel Venüs Sultanlar Ligi 19.hafta maçı, Halkbank ve Galatasaray HDİ Sigorta’yı Ankara’da karşı karşıya getirdi.Müsabakayı3-1 kazanan takım Galatasaray oldu.

Maçın ilk setinde iki takım da tüm güçlerini sahaya yansıttı. Genç Halkbank, geriye düşse de toparlanıp maça ortak oldu. Özellikle 20’li sayılardan sonra gelen hakem hataları maçı kaos voleyboluna çevirdi. Set sonunda daha az hata yapan konuk ekip 32-30’la skoru hanesine yazdırdı: 0-1.

İkinci sette de çekişme vardı ama Halkbank ilk setteki direnci gösteremedi. Defansta üstünlük kuran Galatasaray, daha rahat top öldürdü ve setten 25-20 ile galibiyet ayrıldı: 0-2.

Halkbank temposu düşen üçüncü sette çok hata yapmadı. Setin ilk sayısından itibaren dikkatli oynadı. İyi defans yaptı, zaman zaman blokları da devreye soktu. Galatasaray buna karşılık veremeyince seti 25-20 yapan ev sahibi skoru 2-1’e getirdi.

Dördüncü sette Halkbank müthiş geri dönüşlere imza attı. Gayretli ve dikkatli oyunun yanı sıra etkili servisler sonucunda 22-18’le en büyük farkı yakaladı. Bu aşamadan sonra sahada müthiş bir defans savaşı yaşandı. Galatasaray seti 28-30, maçı da alarak haftayı üç puanla kapattı.

CEVAP VER