2018 Formula 1 Şampiyonası’nun 15. yarışı olan Singapur GP’de zafer Lewis Hamilton’ın olurken Max Verstappen ve Sebastian Vettel podyumu tamamlayan isimler oldular.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Hamilton, pit stop dönemi haricinde yerini koruyarak damalı bayrağı ilk sırada görerek yarışı kazandı ve şampiyonadaki puan farkını daha da açmış oldu.

Red bull pilotu Max Verstappen, startta yerini Sebastian Vettel’e kaptırsa da yarışı 2. sırada tamamlamayı başardı. Vettel ise ilk turda aldığı ikinciliği pit stoplarda kaybederek 3. oldu ve podyumu tamamlayan isim oldu.

Geçişin oldukça sınırlı seviyede olduğu yarışta Valtteri Bottas, başladığı gibi 4. sırada yarışı noktalarken onu Kimi Raikkonen ve Daniel Ricciardo takip ettiler. Bu iki isim son bölümde daha hızlı görünse de atak yapmayı başaramadılar ve yerlerine razı oldular.

Carlos Sainz 8. sırada yarışı noktalarken takım arkadaşı Nico Hulkenberg 10. oldu. Renault çifte puan kazanarak, şampiyonadaki ana rakibi Haas karşısında avantaj sağladı.

Sauber pilotu Charles Leclerc, 9. olarak Avusturya’dan sonraki ilk puanlarını kazandı.

Sezonun 15. yarışının ardından şampiyona lideri Hamilton ile 2. sıradaki Vettel arasındaki puan farkı 40’a yükseldi.

Sezonun 16. yarışı olan Rusya GP, 30 Eylül’de gerçekleşecek. (devamı tr.motorsport.com)

CEVAP VER