Türkiye Jokey Kulübü (TJK) at yarışı sezonunun startını verdi. Türk yarışçılığın arenası İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda İlkbahar-Yaz At yarışları sezonu 12 Nisan Çarşamba günü başlıyor.

2017 yılına damga vurmaya hazırlanan değerli safkanlar, en iyi olmak adına kıyasıya bir mücadeleye tutuşacak. 3 yaşlı safkan İngiliz tayları, 14 Mayıs Pazar günü ilk önemli sınavları olan Tay Deneme koşularında, çim pistteki nal sesleri ile tribünlerde ve ekran başında bulunan yarışseverlerin kalp atışları olacak.

Tay Deneme koşularından 3 hafta sonra 4 Haziran günü ise, 3 yaşlı dişi İngilizler Kısrak Koşusu’nda, erkekler ise Sait Akson Koşusu’nda final gününe uzanabilmek adına mücadele verecek.

25 Haziran Pazar… 91. Gazi Koşusu…

Bu yıl Ramazan Bayramı’nın da ilk gününe denk gelen 25 Haziran Pazar günü, ihtişamları ile göz kamaştıran safkanlar, büyük final için piste çıkacak. Nefeslerin tutulacağı ve 2017 yılının şampiyonunun belli olacağı 91. Gazi Koşusu heyecanı, yarışseverlere adeta bayram hediyesi olacak.

23 Eylül Pazar günü, 2001’den bu yana hiçbir safkanın elde edemediği, Türk yarışçılık tarihinin sadece 7 safkanının bu onura erişebildiği (Sadettin, Karayel,Seren I, Uğurtay, Hafız, Bold Pilot ve Grand Ekinoks) Triple Crown (Üçlü Taç) heyecanı, Başkent Ankara’da gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl Graystorm’un Triple Crown’un eşiğinden döndüğü Ankara Koşusun’da, bu kez belki de Türk At yarışçılığı tarihinin Süper Şampiyonunu alkışlanacak.

2 Yaşlı taylar ilk kez yarış pistine çıkıyor

İlgililerinin gözbebekleri gibi bakıp yetiştirdikleri 2 yaşlı İngiliz tayları, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda, yarışseverlerin kalbinde yer etmek, 2 yaşlıların şampiyonu olmak için, 14 Nisan Cuma günü, 2 yaşlı İngiliz tayları yarış yaşamının ilk startlarını alabilmek adına piste çıkacak.

27 Ağustos Pazar günü, 2 yaşlı tayların ilk önemli randevusu olan Tay Deneme Koşusu ve 22 Ekim Pazar günü 2 yaşlıların Ankara’daki Karayel Koşusu ile birlikte 2 (G1) mücadelesinden biri olan Çaldıran Koşusu, 2 yaşlı şampiyon tayın belli olacağı önemli sınavlar.

Waneta kaldığı yerden devam ediyor

Geçtiğimiz yılın şampiyon 2 yaşlı dişi tayı olmasının yanı sıra, Uls. Trakya Koşusu’nda yurtdışından gelen erkek rakiplerine de üstünlük kurarak koşuyu kazanmayı başaran şampiyon kısrak Waneta, 2017 yılında da bu başarısını devam ettirme yolunda ilk olarak 14 Nisan Cuma günü F. Derya Beşikçi Koşusu’nda piste çıkıyor. 3 yaşlılığında da geçen yılki başarılı performansını göstermesi beklenen kısrağın, 2017 yılındaki bu ilk startı merakla bekleniyor.

Yılın Jokeyi Kim olacak?

Uzun yıllardır zirveyi kimseye kaptırmayan Sihirbaz lakaplı jokey Halis Karataş, 2016 yılında genç jokeylerden, azmi ve hırsıyla ön plana çıkan Özcan Yıldırım’a bu ünvanını kaptırmıştı. Bu yıl çok daha fazla terin döküleceği, üst düzey yarışlara sahne olacak arenada, 2017’nin flaş jokeyi kim olacak ? Yarışseverler bu ana hep birlikte şahit olacaklar.

Jokey Özcan Yıldırım

CEVAP VER