İstanbul’da Maltepe ile Bostancı ilçesinin sınır olduğu noktada denize helikopter düştü. Helikopterin sivil olduğu, 2 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı belirtiliyor.

Habertürk’ten Hüseyin Şentürk’ün haberine göre; İstanbul’un Maltepe ilçesi açıklarında 17.00 sıralarında bir helikopter düştü.

Bölgeye çok sayıda polis ekibi karadan ve denizden gönderildi. Sivil olduğu belirtilen helikopterde 2 kişi kurtarıldı. Yaralıları balıkçı teknelerinin kurtardığı öğrenildi. Yaralılar hastaneye götürüldü. Bölgede olumsuz hava koşulları seyrediyor. (Haber Türk)

#CANLI Bostancı'da helikopter düştü

İhlas Haber Ajansı (İHA) paylaştı: 6 Eylül 2018 Perşembe

İstanbul Valiliği konu ile şu açıklamayı yaptı; “İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır.”

Helikopter pilotunun İsmet Özgür olduğu belirtilirken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Helikopterin pilotlarından biri polise verdiği ilk ifadede “Helikopteri denize indirmek için çok uğraştım, ancak olmadı” dedi. Görgü tanıkları ise olayın olduğu anlarda havanın çok puslu olduğunu belirtti.

Bölgede bulunan balıkçı teknesinin yaralılara müdahale ettiği bildiriliyor. yolculardan birinin ağır yaralı olduğu gelen bilgiler arasında. 

Durumu daha ağır olan Halil Ünver’in Göztepe SSK Hastenisi’nesine, pilot İsmet Özgür’ün  Kartal Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildiriliyor.

Helikopterin Bostancı İDO bölgesinde kıyıya 500-600 metre uzaklığa düştüğü bildiriliyor.

ÜNVER HAVACILIK’A AİT
TC-HYU kuyruk tescilli helikopterin Halil İbrahim Ünver’e ait Ünver Havacılık adına kayıtlığı olduğu öğrenildi.

AVIATION-SAFETY NETWORK

CEVAP VER