Filistin’de yayınlanan bir gazete, İsrailli bir sağlık ekibinin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a Veliaht Prensi Bin Selman’ın tedavi sürecini izlemek için gittiğini duyurdu.

Muhammed Bin Selman’ın 21 Nisan’da Riyad’da Suudi kraliyet sarayı yakınındaki silahlı olayın ardından kamera karşısına çıkmadığı ve o tarihten beri kayıp olduğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan basını, olay gününde Suudi polisinin sarayın üzerinde dolaşan oyuncak bir dronu ağır silahlarla vurduğunu bildirse de saraydaki bir kaynak Suudi güvenlik güçlerinin başkent Riyad’daki saray çevresinde AK 47 ve Heckler & Koch G3 silahlarını kullanan bir grup silahlı saldırganla savaştığını söylemişti.

Suudi Veliaht Sarayı’nda darbe girişiminin vuku bulduğuna işaret edilen haberde darbe sırasında Bin Selman’a iki kurşun isabet ettiği ve ayağından yaralandığı bildiriliyor.

Amerikan basınında da Suudi Veliaht Prensi’nin Hazami’deki kraliyet sarayında yaşanan silahlı çatışma sırasında yaralandığı ve helikopterle olay yerinden uzaklaştırıldığı şeklinde haberlerin yeraldığı belirtiliyor.

Bazı kaynaklara göreyse Bin Selman’ın tedavi için gizlice gittiği Almanya’dan Suudi Arabistan’a geri döndüğü belirtiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER