Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu’nu topladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır” denildi.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu olağanüstü toplandığı bildirildi. 4.83 seviyesinde seyreden dolar, toplantı haberinin ardından 4.65’lere kadar geriledi.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARI BELLİ OLDU

Borç verme faiz oranı yüzde 13,5’ten yüzde 16,5’e yükseltildi.

Merkez Bankası diğer faiz oranlarını sabit tuttu, para piyasalarını sıklaştırma kararı aldı.

ZEYBEKCİ’DEN AÇIKLAMA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dövizdeki hareketlilikle ilgili olarak, “Mali disiplinden ödün verilmeyecek. Sağlıksız fiyat oluşumları yaşanıyor. En doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağına güvenim tam” demişti.

BİR AÇIKLAMA DA BOZDAĞ’DAN

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da döviz kurlarındaki dalgalanmayı değerlendirdi. Bozdağ, şunları kaydetti:

“Dolarla oynayarak milletin cebine, millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak, bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar. Millet oyunu gördü, oyuncuyu da gördü. Millet kuklayı da gördü, kuklacıları da gördü. Onlara fırsat ve izin vermeyecektir. Allah’ın izniyle 24 Haziran yeni bir gün olacağı gibi yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır.” (Posta)

CEVAP VER