Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, eşi Oya Özdebir ve Meclis Başkanı Bora Aynagöz’ün de içinde yer aldığı ASO Heyeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Suriye’nin Cerablus kentini ziyaret ederek, kadın ve çocuklarla bir araya geldi.

ASO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile ASO üyesi bir grup sanayicinin de eşleriyle katıldığı ziyarete Gaziantep Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar eşlik etti. Ziyareti Ankara ve İstanbul’dan katılan kadın gazeteciler de izledi. Heyet, ilk olarak Cerablus’taki İnsani Yardım ve Koordinasyon Merkezi’ne giderek, burada Türkiye’nin yürüttüğü faaliyetler konusunda bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Aksanyar, Cerablus’un artık köyleriyle birlikte 150 bin kişilik nüfusuyla güvenli hale geldiğini belirterek, Türkiye’nin bölgeye fiziki altyapı desteği sağladığını ifade etti. Bölgede hastane ve okul hizmeti verildiğini de anlatan Aksanyar, “Altyapıyı ayağa kaldırdık. Artık sosyal sermayeye yönelik gelişmeler gündemimizde. Tarımsal ekonomi ağırlıklı olacak. Buraya gübre, tohum ve fide desteklemeleri yapıldı. Zeytin, fıstık ve buğdayın işlenmesi üzerine tarıma dayalı sanayi faaliyetleri var. Ambalaj sanayinin bölgede önemli yer tutacağına inanıyorum. Önemli bir pazar. Ekonomik faaliyet için sivil toplum ve özel sektörün destek sağlaması gerekiyor. Burada ticaret ve imalata başlama zamanı geldi.” dedi. Aksanyar, bölgede hayatın normalleştirilmesi ve insani yardım faaliyeti yürüttüklerini belirterek, Mahalli Meclis oluşturulduğunu kararların demokratik bir yapı içinde burada alındığını da ifade etti.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de Türk halkının her gün bölgedeki gelişmeleri takip ettiğini anlatarak, “Sizin iyi haberinizi alınca mutlu oluyoruz. Kötü haberinizi alınca üzülüyoruz. Sizin bir yeriniz acırsa bizim kalbimiz acıyor. Sizin huzur, rahat ve güveniniz, bizim huzur, rahat ve güvenimizdir” değerlendirmesinde bulundu. Türklerin gittiği her yere barış ve huzur götürdüğüne de işaret eden Özdebir, “Huzur ve güven tesis edildikten sonra sürdürülebilirlik için insanlara aş ve iş lazım. Dünyanın ve Türkiye’nin dikkatini daha fazla buraya çekmek istiyoruz. Artık burada, yatırım, ticaret yapmanın zamanının geldiğini duyurmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

ASO heyeti, Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Cerablus Hastanesi’ni de ziyaret etti. Heyetteki kadınlar, buradaki kadın hasta ve görevlilere çiçek vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar. ASO heyeti, daha sonra Mahalli Meclis’i ziyaret ederek burada bir süre bölgeyle ilgili bilgi aldılar. Daha sonra yetimhane ve okul ziyaretinde de bulunan ASO Heyeti, kadın öğretmenlere çiçek vererek onların da kadınlar gününü kutladı. Heyet, yetimhane ve okullardaki çocuklara da çeşitli hediyeler verdi. ASO tarafından hazırlanan ve içinde insani yardım malzemesi bulunan tır da bölgeye gelerek tüm malzemesini AFAD deposuna bıraktı. İçinde, kadınlar için hijyen kitleri, okul çantası, çocuklar için kırtasiye malzemesi ile oyuncak ile giyeceğin yer aldığı insani yardım malzemeleri İnsani Yardım ve Koordinasyon Merkezi tarafından dağıtılacak.

CEVAP VER