Türkiye ev sahipliğinde düzenlenen, NATO Deniz Elektronik Harp Denemeleri Ana Planlama ve NATO Suüstü Harbi Yetenek Grubu Toplantıları; 13-17 Mart 2017 tarihleri arasında Dz.K.K.lığı koordinatörlüğünde, Deniz Müzesi Komutanlığı-Beşiktaş/İstanbul’da gerçekleştirildi.

NATO Suüstü Harbi Yetenek Grubu tarafından planlanan NATO Deniz Elektronik Harp Denemeleri; Türkiye ev sahipliğinde, 30 Ekim-03 Kasım 2017 tarihleri arasında, Antalya Deniz K.lığı ve Antalya Körfezi’ne istinaden icra edilecek. Denemelerin maksadı; ittifak üyesi ülkeler arasında bilgi değişiminin sağlanması, güdümlü mermi ve radar benzetim sistemlerinden istifade ile gemilerin beka tedbirleri için geliştirilen taktik/tekniklerin denenmesi.

NATO Deniz Elektronik Harp Denemeleri Ana Planlama ve NATO Suüstü Harbi Yetenek Grubu toplantılarına; Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada, Norveç, Polonya, Yunanistan, NATO Uluslararası Askeri Komite, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı ile millî firmalarımızdan ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK temsilcileri katıldılar.

CEVAP VER