İran Dışişleri Bakanı Behram Kasımi, Fransa’nın Ortadoğu krizler ve insani facialara tek yönlü ve yanlı bakış açısı olduğunu ve bu tutumuz isteyerek veya istemeyerek krizlerin tırmanmasına sebep olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanının Arabistan ziyaretinde düzenlenen ortak basın toplantısındaki sözlerine değinen Kasımi, ‘’Bazı bölge dışı yetkililerin bölgeye seyahatlerle bölgenin açık gerçeklerini görmeyerek, savaş kışkırtıcı Suudi yetkililerin etkisinde kalarak, onların sahte, temelsiz ve düşmanca kaygılarını tekrarlamaları, Suudilerin tahrip edici etkisinin tamamında açık olan krizleri azaltmayacağı gibi hatta o ülkenin boğuştuğu iç ve dış krizlerden çıkmak için de yardımcı olmayacaktır’’ dedi.

Kasımi, ‘’Bazı bölge dışı ülkeler tarafından Yemen savaşında o ülke halkı aleyhine kullanılan silahları bölge ülkelerine satması ve onların Suudiler ve bölgedeki ortaklarına destekleri sadece o ülkeleri yeni krizler yaratmakta cesaretlendirir ve dünya’nın bu hassas bölgesindeki istikrarsızlığın artmasına sebep olmaktadır’’ dedi.

Kasımi, ‘’Bölgedeki mevcut durum ve istikrarla sebatın artması ve terörizmin yok edilmesi gerçekçi davranışlar ve sorumluluk istemektedir’’ dedi.

CEVAP VER