18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, bugün TBMM lokantalarında öğlen yemeğinde, yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan Çanakkale Menüsü verildi.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Erbay Kücet, Korkut Türkyarar, İnsan Kaynakları Başkanı Baki Ateş, İşletme ve Yapım Başkanı Zeki Mirvelioğlu, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Necati Sungur ve Giray Şahin, Çanakkale menülü öğlen yemeğine TBMM Personel Lokantası’nda katıldı.

Yemekten önce Çanakkale Destanı ile ilgili duygularını paylaşan TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Çanakkale’de destan yazan aziz şehitlerimizi saygı ve minnet duygularımızla anar, Cenab-ı Allah’tan 18 Mart ruhunun ebediyen yaşamasını dilerim” dedi.

“Çanakkale 18 Mart zaferini biz de Meclis olarak, çalışanlar olarak hissetmek için, bu algıyı ve hassasiyeti tüm personelle hissetmek için bugün menümüzü özel olarak seçtik” ifadelerine yer veren Kumbuzoğlu, “Çanakkale’yi iyi hissetmezsek, geleceğe yönelik, gençlerimizin yetişmesinde büyük zafiyetler yaşarız. Çanakkale Zaferi’ni her zaman için gündemde tutmak gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak, her zaman bunun öncülüğünü yapmamız gerekiyor. Biz de bunun için buradayız, yönetici arkadaşlarla ve tüm çalışanlarla bir aradayız. Allah bize bu duyguyu unutturmasın. Ülkemizi her zaman muzaffer kılsın” dedi.

Dünyada ülkemizi sevmeyen bütün ülkelerin bir araya geldiğini ve Türkiye’ye karşı topyekûn bir mücadele verildiğini sözlerine ekleyen Kumbuzoğlu, “Bu durum, ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor, ne kadar geliştiğini, güçlendiğini ve Osmanlı’nın torunu olduğu hissini verdiğini gösteriyor” dedi.

Çanakkale ruhunun bütün gençliğe, bütün insanlığa hissettirilmesi gereğine dikkat çeken Kumbuzoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bürokratları olarak, çalışanları olarak bu duyguyu hep birlikte yaşayalım diye bir araya geldik” ifadelerine yer verdi.

CEVAP VER