Bu yıl 25’nci yılını kutlayan Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları yaptıkları gösteriyle Konya semalarında adeta destan yazdı.

Gösteriyi izlemeye gelen binlerce kişiye ev sahipliği yapan Türk Yıldızları Parkı bu özel günde adeta çiçek bahçesine döndü. Üzerlerinde Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK tişörtleri, ellerinde Türk Bayraklarıyla rengarenk bir atmosfer oluşturan izleyiciler Konya Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle coşkulu saatler geçirdi.

ATAK Helikopterlerinin geçişiyle başlayan hava gösterileri SOLOTÜRK’le devam etti.

VİDEO İZLE

SOLOTÜRK’TEN TÜRK YILDIZLARINA KUTLAMA

SOLOTÜRK Pilotu Yüzbaşı Serdar Doğan

Gösteriyi 1984 Konya doğumlu SOLOTÜRK gösteri pilotu Yüzbaşı Serdar Doğan gerçekleştirdi. Kalkış için pist başındaki hazırlıklarını tamamlayan genç pilot, uçağın telsizinden toplanan kalabalığa hitabetti. “Sevgili Konya halkı, şu anda 3’ncü Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış için hazırım. Bayrağımızın şanını, Hava Kuvvetlerimizin gücünü 2017 yılı içerisinde ülkemizde ve dünyada birçok noktada gösterdik. Sizlerle buluşmadan bu yıla son veremezdik. Türk yıldızlarının 25. yılını kutluyor hepinize hoş geldiniz diyorum.” sözleriyle halkı selamlayan Yüzbaşı Doğan seyircilerden büyük alkış aldı.

ESRA BİNBAŞIYA NAZAR MI DEĞDİ?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilk kadın filo komutanı olan Türk Yıldızları Filo Komutanı ve ekibin 4 numaralı pilotu Binbaşı Esra Özatay uçağı arızalandığı için gösteriye katılamadı.

Büyük bir özenle 25. Yıl gösterilerine hazırlanan ancak 7 yerine 6 uçakla havalanan ekip sergilediği muhteşem performansla Türk Yıldızlarının çeyrek asırlık hikayesini deyim yerindeyse gökyüzüne yazdı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Airbus A300 uçağından restore edilerek Türk Yıldızları Parkında Türk ve Konya mutfağına has lezzetler sunmaya başlayan restoran uçak ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

T129 ATAK Helikopteri

 

1 YORUM

CEVAP VER