İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, ‘’Politikacıları, partiler ve çeşitli guruplar birlik ve beraberlik içinde halka hizmet edip ve ABD ambargolarının karşısında durması gerekir’’ dedi.

Gonabad kentinde açıklamalarda bulunan Laricani, ABD tarafında İran’a uygulanan ambargolara değinerek, bunun en önemli hedefinin yabancı yatırımları kaçırmak çabası olduğunu söyledi.

Laricani, basından doğru yönde olmalarını ve ABD komplolarına gelmemelerini isteyerek, ‘’Ambargolar yeni bir şey değildir. Bunlar eski ambargolardır ve yeni başkanın emri ile Kongrenin onayından geçmiştir’’ dedi.

Laricani, ‘’Bazı yetkililerimiz ve Devrim Muhafızları aleyhindeki ambargolar sadece kağıt üstündedir. Bunlar propaganda maksatlıdır ve ABD yetkililer kendilerini göstermeye çalışıyorlar’’ dedi.

Laricani, ‘’Bölgede etkili ülkeler olan İran ve Rusya’ya ABD tarafından ambargolar aslında ABD yararına değildir ve İran bunlara yanıt vermeye hazırdır’’ dedi.

Nükleer anlaşma ile birlikte doğu-batı arasında İran aleyhindeki birlikteliğin kırıldığını ifade eden Laricani,’’Bugün İran, Irak ve Suriye’de teröristlerle mücadelede etkili role sahiptir, geçmişte bazıları İran’ın bu rolünü sorguluyorlardı fakat bugün bu durum değişmiştir ve Rusya, İran’ın yanında yer almaktadır’’ dedi.

İran’ın bölgede demokratik bir güç olduğunu ifade eden Laricani ABD tarafından uygulanan ambargoların o ülke zararına olacağını söyledi.

CEVAP VER