Ankara Sanayi Odası koordinatörlüğünde iki yıldır devam eden Nükleer Endüstri’de Yerli Katkı UR-GE Projesi kapsamında, nükleer santrallere tedarikçi olmak isteyen ASO üyesi firmalar ROSATOM tarafından düzenlenen Uluslararası Atomexpo fuarına katıldı.

Moskova’da düzenlenen fuar kapsamında, Akkuyu Projesi’nin potansiyel tedarikçileri ve Atomstroyexport yetkilileri ile görüşen Ankaralı sanayiciler, üretim kabiliyetlerini tanıtma fırsatı yakaladılar.

Akkuyu proje şirketi ile Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketlerinden oluşan Türk konsorsiyumu arasında Atomexpo’da imzalanan çerçeve anlaşma ise Türk sanayiciler için motivasyon kaynağı oldu.

ASO Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Cabbar başkanlığındaki Heyet, Leningrad Nükleer Güç Santrali ile St. Petersburg bölgesinde yer alan ve nükleer güç santrallerine üretim yapan özel şirketlerin tesislerini de ziyaret etti.

ASO heyetinin temasları hakkında bilgi veren Yavuz Cabbar; “Moskova’da ROSATOM’un Rusya dışında anahtar teslim nükleer enerji santrali kuran şirketi Atomstroyexport’un satın alma ve inşaattan sorumlu yetkilileri ile yapılan görüşmede, yerli tedarik konusunda ASO ve şirketin birlikte çalışması değerlendirildi. Bu görüşme sonucunda heyette yer alan işadamlarımızın, Akkuyu da kurulacak santral inşaatından iş alma umutları arttı” diye konuştu.

CEVAP VER