Türkiye’nin havacılık ve teknoloji şirketi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., üst üste 6’ncı kez Savunma ve Havacılık Sanayii İhracat Şampiyonu oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin 2016 yılı değerlendirmelerine göre Savunma Sanayii alanında Türkiye’nin İhracat Şampiyonu olan TUSAŞ, TİM İlk 1000 İhracatçı listesinde ise ilk 20’de yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile 17 Haziran 2017 günü İstanbul’da düzenlenen törende ödül, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat’a Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından takdim edildi.

TUSAŞ, bir platform üreticisi ve entegratör olarak geçen yıl gerçekleştirdiği 500 Milyon ABD Dolar’lık ihracatını, 2023’e kadar 2-3 Milyar ABD Doları seviyesine yükseltmeyi hedefliyor.

Yeni ürünleri, artan teknolojik yetkinlikleri ile güçlenerek büyümeye devam eden TUSAŞ, bugün yılda 1 Milyar ABD Dolarlık ve 10 yıl içinde öngörülen 10 Milyar ABD Dolarlık cirosuyla, Türkiye’nin 500 Milyar ABD Dolarlık ihracata ulaşma hedefinde önemli rol oynayacak.

CEVAP VER