2016 Türkiye Fair Play Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından Olimpiyatevi’nde düzenlenen basın toplantısında, 2016 yılı ödüllerini kazanan isimler ve gerekçeleri açıklandı.

Basın toplantısında TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Donuk, Üyeler Semra Demirer, Murat Özbay, Haldun Domaç, Remzi Yılmaz ve Sevim Güllü hazır bulundu.

Açılış konuşmasını Komisyon Başkanı Erdoğan Arıpınar yaptı ve toplantı gündemini sundu. Açılış konuşmasından sonra Murat Özbay ve Doç. Dr. Bilge Donuk Türkiye Fair Play Ödüllerini kazananları kazanma gerekçeleri ile açıkladı. Daha sonra 34 Üniversiteyi ziyaret eden ve açtığı Dünya Fair Play Karikatür Sergisi ile Dünya Fair Play Büyük Ödülünü kazanan TMOK Fair Play Kervanı hakkında bilgi verildi.

TMOK Fair Play Jürisi, “Sportif Davranış”, “Sportif Kariyer” ve “Sportif Tanıtım” dallarında “Büyük Ödül”, “Şeref Diploması” ve “Kutlama Mektubu” olmak üzere toplam 18 ödül belirledi. Ayrıca TMOK Yönetim Kurulu 2016 yılının Toplumsal Fair Play dalında ödül alanını da belirledi.

Sportif Davranış dalında Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçimiz Taha Akgül büyük ödülün sahibi olurken, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, spor yöneticiliği kariyeri boyunca Fair Play’e yönelik çalışmaları ile Sportif Kariyer dalında büyük ödülle onurlandırıldı. Sportif Tanıtım dalında A Spor’un Son Sayfa programı, Toplumsal Fair Play dalında ise banka önünde buldukları 30 TL’yi banka kapalı olduğu için kapının altından atan ilkokul öğrencileri Halis Kapçak ile Yiğit Sakallıoğlu değer bulundu.

2016 Türkiye Fair Play Ödül Töreni Ekim ayında Olimpiyatevi’nde düzenlenecek.

2016 Türkiye Fair Play Ödülleri listesine ulaşmak için tıklayınız.

CEVAP VER