ABD’de her yıl daha fazla insan ve uçağın katıldığı EAA Airventure Oshkosh havacılık etkinliği 2022 yılını da rekor rakamlarla tamamladı. Etkinliği bir haftada 650 bin 446 misafir ziyaret etti.

Deneysel Uçak Birliği (Experimental Aircraft Association/EAA) tarafından organize edilen etkinlik 25-31 Temmuz tarihleri arasında Wisconsin, Oshkosh’taki Wittman Bölgesel Havalimanında gerçekleştirildi.

Her yıl düzenlenen bir haftalık bir festival olan EAA AirVenture Oshkosh, genellikle dünyanın en büyük havacılık kutlaması olarak adlandırılıyor. Etkinlik, dünyanın dört bir yanından yarım milyondan fazla pilot ve havacılık tutkununun yanı sıra 10 binden fazla çeşitli tip ve antika uçağı çekiyor.

Bu yılki etkinliğin teması “Her Şeyden Farklı” (Unlike Anything Else) idi. EAA Başkanı John Pelton’a göre bu yılki etkinlik adına yakışır şekilde yaşandı.

Wittman Bölgesel Havalimanı, EAA haftasında dünyanın en yoğun hava trafik kontrol kulesi rekorunu bir kez daha kırdı.

Rekorlar arasında yer alan eski vintage uçaklar, etkinlikte en eski modelleriyle hem yerde hem de gökyüzünde yer aldı.

Pelton’a göre, bu yıl kırılan en büyük rekor, katılan kişi sayısıydı. Pelton, “Katılım burada rekor oldu. Şimdiye kadar EAA’da geçirdiğimiz en büyük yıldı. Bu hafta buraya toplam 650 bin 446 misafir geldi” dedi.

1 haftalık etkinlik sonunda EAA Flickr fotoğraf albümünde de 3 bini aşkın fotoğraf paylaşıldı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Flower Box

 

CEVAP VER