Mamak Belediye Başkanı Murat Köse hakkında çıkan asılsız iddiaları sert bir dille yalanladı.

Başkan Murat Köse, Mamak Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında konuştu. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in ortaya attığı asılsız iddialara meclis kürsüsünden yanıt verdi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye aslı astarı olmayan, yalan iftira dolu söylemlerde bulunmuş, üstelik bunu zaten herkesi dolandıran bir sahtekarın ifadesine dayanarak yapmıştı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Özgür Özel’in bahsettiği şahsın Mamak Belediyesi’nden hukuksuz taleplerine bir karşılık bulamadığı için bu ifadeyi verdiğini, söylemlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Başkan Murat Köse, “Bu ahlaksızla, belediyede veya başka herhangi bir yerde asla bir görüşme yapmadım. İftirasında ifade ettiği imar konusunda veya başka herhangi bir konuda, adı geçen kişilerle birlikte veya başka kişilerle birlikte veya yalnız bu ahlaksızla asla herhangi bir görüşme ve konuşma yapmadım. Bu ahlaksızdan bir kuruş dahi alan varsa namussuzdur, şerefsizdir. Böyle bir olay olmamasına rağmen bu iftiranın peşinden giden de bu iftira yapan kadar namussuzdur, şerefsizdir. Namus ve şeref bu iftiranın peşinden gidenler için küçük de olsa bir anlam ifade etseydi çıkıp bu açıklamaları yapmaz kendilerini aşağılık sefil bir pozisyona düşürmezlerdi… Yalan, iftira ile bu istismarı yapanlara söylüyorum. Bu ahlaksız, o gün bize küfür ve hakaret ederek ölümle tehdit edince, sandı ki biz korkacağız ve onun dediğini yapacağız. Biz asla makamda kimseye pabuç bırakamayız. Haddini bilmeyenlere karşı da ne gerekiyorsa en üstten gereğini yaparız. Küfür ve hakaret ederek ölümle tehdit etmesiyle o saatte bizim şikâyetimiz üzerine emniyet tarafından yakalanınca bu sefer o tehditler yağdıran ahlaksız, korktu ve polis merkezinde alel acele kendi durumunu meşru göstermek için yalan yanlış, kendi içinde tutarsız cümlelerle ifade vererek bize iftira atmaya çalıştı…” dedi.

Bu olayın başlangıcının aslında Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Büyükşehir’den gelen imar değişikliği dosyasındaki tüm eksikliklerin, yanlışlar ve usulsüzlüklerin Mamak Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından tespit edildiğini ve başvurunun Mamak Belediye Meclisinde oy birliği ile reddedildiğini anlattı ve “Bu dosya büyükşehirde onaylanmış Mamak’ta reddedilmiştir. Usulsüzlüğü bu kadar net olan bu dosyadaki imar değişikliği, Ankara Büyükşehir’de kim ya da kimlerle görüşülerek neyin karşılığı olarak Belediye Meclisine getirilmiştir?” diye sordu. Bu soruya, dosyayı imzalayarak meclise havale eden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın cevap vermesi gerektiğini söyleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, konunun CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e kadar götürülmesinin de planlı olduğunu söyledi.

Olayın aslını paylaşan Başkan Murat Köse, “Bunun çok fazla etkisi olmadığını görünce bir kademe daha ileriye geçilerek, CHP Milletvekilleri ile görüşmeler yapılıyor ve TBMM CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel basın toplantısında, bu ahlaksızın iftiralarla dolu ifade tutanağına dayanarak bir açıklama yapıyor. Özgür Özel, basın toplantısında şahsımı hedef alan, yalan yanlış iftiralarla dolu cümleler kuruyor” dedi.

Başkan Murat Köse, Özgür Özel hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu söyledi:

“Savcılığa suç duyurunda bulunduk, bu iftiralarından dolayı Özgür Özel hukuk karşısında bunun hesabını verecek. Özgül Özel bir iftiracının peşinden gitmesinin bedelini ödeyecek…” diye konuştu.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in basın mensuplarının karşısına çıkarak kendisinden özür dilemesini istedi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Ey Özgür Özel sana sesleniyorum ve meydan okuyorum. Sende azıcık, onur, şeref, azıcık sende namus varsa, basın mensuplarının karşısına çık ve benden özür dile. Bu hafta sonu Cumartesi akşamına kadar sana süre veriyorum. Eğer bu süre içinde özür dilemezsen, gün pazartesi olduğunda sana bir müfteri olarak başka söyleyeceklerim olacak. Zaten bozuk olan sicilin, milletimizin değerleri ile olan kavgan ve kararan siyasi hayatına kara bir leke daha konacak ve onurlu insanların içine çıkamayacaksın” diye konuştu.

CEVAP VER