Orman yangınlarının sadece Türkiye’de olmadığına işaret ederek, İspanya’da 3 bin 500, Portekiz’de 950 hektar arazinin kül olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de amfibik uçaklar konusunu görüştüklerini belirtti.

Erdoğan, İran’a yaptığı resmi ziyaretin ardından Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, sorularını yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesine dair açıklamalar yapan Erdoğan, “Burada Sayın Putin’le de amfibik uçaklar konusunu da görüştük. ‘Arkadaşlar görüşmelerini yapsınlar, biz de elimizde olanlardan olur, üreteceklerimizden olur tekrar bu işe adımı atalım’ dedi. Hamdolsun bu süreçte elimizdeki yangın söndürme uçakları, helikopterler, arazözler noktasında Orman Bakanlığımız güçlü. Her şeyden önce itfaiye erlerimiz güçlü. Jandarmamız da bu işlerin içine giriyor.”

Bu yangınların sadece Türkiye’de olmadığına işaret eden Erdoğan, İspanya’da da 3 bin 500, Portekiz’de 950 hektar arazinin kül olduğunu söyledi.

Sıcakların her yerde olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bunlara rağmen biz tedbirimizi alacağız, üç tarafı denizlerle kaplı olan bu ülkede her ne kadar helikopterlerimiz varsa da bunun yanında amfibik uçaklarımızı daha da artıracağız. Bunlarla beraber inşallah bu işlerin hakkından gelip tedbirimizi alacağız. Mesela şimdi söndürme soğutmanın en uzunu 4-5 gün sürdü. Demek ki tedbirlerimiz yerinde olduktan sonra, sağ olsun elemanlarımız, itfaiyecilerimiz, ormancılarımız çok iyi çalışarak sıkıntıları atlattık. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

CEVAP VER