Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın annesi Fethiye Gümüşdağ için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Göksel Gümüşdağ ve ailesine taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının kılınmasının ardından yaptığı konuşmada, şu anda musallada bulunan kişileri Hakk’a uğurladıklarını belirterek, “Rabb’im taksiratlarını affetsin. Mekânlarını cennet eylesin. Geride bıraktığı kederli ailelerine de sabırlar lütfetsin. Hepimiz için mukadder olan akıbet şu anda sandukadaki örtüde de yazıldığı gibi ‘Her nefis ölümü tadacaktır ve Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz.’ Onun için de hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya her an ölecekmiş gibi de uhraya hazırlanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Hiç umulmadık bir anda Fethiye Gümüşdağ’ı kaybettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de uğurluyoruz. Aynen diğer kardeşlerimizi de Hakk’a uğurluyoruz. Belki de yakınları böyle bir şeyi beklemiyorlardı ama o umulan veyahut da bir an ileri, bir an geri ölüm gitmiyor. O vakit geldiği anda da Rabb’im emanetini alıyor ve biz de burada bulunduğumuz gibi Hakk’a uğurluyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından cemaate üç kere “Haklarınızı helal ediyor musunuz?” diye sordu. Cemaatin “Helal ediyoruz” sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabb’im mekânlarını da cennet eylesin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Fethiye ablamızın çok böreklerini yedik. Güzel börek yapardı. Arada sırada da bu Tayyip evladına da gönderirdi. O da bize hakkını helal etsin. Rabb’im inşallah sevgili habibinin livaül hamd ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kılınan cenaze namazının ardından Gümüşdağ’ın tabutuna omuz verdi. Cenaze, toprağa verilmek üzere Beşiktaş Etiler Ulus Mezarlığı’na götürüldü.

CEVAP VER