Türkiye’nin en büyük ve en kaliteli ekibinden oluşan, satranç eğitim-öğretimini yaygınlaştırmak üzere yola çıkan Göktürk Satranç Akademi, Türkiye’nin başarılı oyuncularından Mustafa Yılmaz, Emre Can, Cem Kaan Gökerkan ve Vahap Şanal’ı bünyesine kattı.  Akademi, yeni transferlerle birlikte uzun vadede Türk satrancının dünya çapında bir seviyeye ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

2022 yılında yüz yüze ve çevrimiçi satranç eğitimi-öğretimi amacıyla kurulan Göktürk Satranç Akademi, Türkiye çapında satranç sporunun yaygınlaşması ve geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Alanında kendini ispatlamış önemli isimleri kadrosuna dahil eden Göktürk Satranç Akademi; Mustafa Yılmaz, Cem Kaan Gökerkan, Emre Can ve Vahap Şanal ile sponsorluk ve menajerlik sözleşmesi imzaladı. İmza töreninde Türkiye’nin en iyi oyuncularından Mustafa Yılmaz, Emre Can, Vahap Şanal, Burak Fırat, Cem Kaan Gökerkan ve Deniz Özen gösteri maçı yaptı.

“Birbirinden değerli isimleri bünyemize kattığımız için mutlu ve gururluyuz”

Göktürk Satranç Akademi’nin kurucu ortağı Özgür Kumral yeni transferlerine yönelik şunları söyledi: “Türk satrancının birbirinden değerli isimlerini bünyemize kattığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Satrancın toplumda daha da yaygınlaşması gerektiğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte de Türk satrancının gelişmesine yönelik çalışmalara imza atarak elimizden gelen desteği vermeye daima devam edeceğiz” dedi.

“Bu proje kadar güzel bir hamle görmedim”

Sponsorluk ve menajerlik sözleşmesini değerlendiren Göktürk Satranç Akademi’nin kurucu ortağı Uluslararası Sporcu Deniz Özen “Türkiye’yi satrançta önemli başarılara taşıyacak ve satranç sporuna katkı sağlayacak bu oluşumun, değerli dört isimle yoluna emin ve güçlü adımlarla ilerleyeceğine inanıyorum. Yıllardır satranç oynamama rağmen bu proje kadar güzel bir hamle görmedim” diye konuştu. Göktürk Satranç Akademi’nin Sporcusu Mustafa Yılmaz düşüncelerini “Türk satrancının temelleri yeniden atılıyor. Yeni nesilleri destekleyen böyle bir oluşuma katkı sağladığım için çok mutluyum” şeklinde ifade etti.

Akademiye dahil olan sporcu Emre Can ise mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: “Türkiye’de satranç sporunun önümüzdeki yıllarda hak ettiği noktaya geleceğine inanıyorum. Böyle özel bir projede, harika bir kadroda bulunmaktan ve satranç sporuna katkı sağlayacak olmaktan dolayı mutluyum.”

Sözleşme imzalayan bir diğer sporcu Vahap Şanal, Göktürk Satranç Akademi’ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiği konuşmasında: “İlk olarak Türkiye, ardından da dünya çapında satranç sporunun yaygınlaşması ve geliştirilmesine ön ayak olacak bu ekibin içinde yer almaktan oldukça gururluyum” ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerden Cem Kaan Gökerkan ise “ Yeni yeteneklerin yetiştirilmesi ve Göktürk Satranç Akademi’nin Türk satrancını dünya çapında bir seviyeye ulaştırmasında katkım olacağı için çok mutluyum” diye konuştu.

CEVAP VER