Tamamen yeni tasarıma sahip Gulfstream G800 iş jetinin ilk uçuşunu yapan ABD’li havacılık şirketi Gulfstream, sektörün en uzun menzilli uçağının uçuş test programını resmen başlattığını duyurdu.

G800, Savannah/Hilton Head Uluslararası Havalimanı’ndan sabah 9.00’da ayrıldı ve iki saat sonra oraya indi. Gulfstream’in havacılıkta sürdürülebilirlik liderliği taahhüdüne uygun olarak, uçak, uçuşu bir sürdürülebilir havacılık yakıtı karışımı kullanarak yaptı.

Gulfstream başkanı Mark Burns, “İlk G800 test uçağı geçen sonbaharda duyurumuzda piyasaya sürüldüğünde, endüstrimiz için oyunu bir kez daha değiştirdik. Gulfstream’de müşterilerimizle yakın çalışmak, başarılarımızı sürekli olarak geliştirmemize ve beklentilerini aşan uçaklar geliştirmemize olanak tanıyor. G800, Gulfstream tasarımı aerodinamik ve kabin teknolojisi ile performansın sınırlarını daha da zorluyor ve müşterilerimizin olağanüstü kabin ortamımızda daha yüksek hızlarda daha uzun menzilden faydalanmasını dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Yüksek itişli Rolls-Royce Pearl 700 motorlara sahip G800, Gulfstream tasarımı, gelişmiş yüksek hızlı kanat ve tamamen yeni kombinasyonu sayesinde, sınıfında lider yakıt verimliliği ile Mach 0.85’te 8 bin deniz mili/14.816 kilometre ve Mach 0.90’da 7 bin nm/12.964 km uçabilecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER