Deutsche Aircraft, D328eco bölgesel turboprop uçağına güç sağlamak için Pratt & Whitney Canada’nın PW127XT-S motorunu seçti.

Deutsche Aircraft ve Pratt & Whitney Canada, D328eco bölgesel turboprop’a güç sağlamak için PW127XT-S motorunun seçildiğini duyurdu. Motor, bölgesel havacılıkta yeni bir ölçüt belirleyen, işletme maliyetlerinde ve sürdürülebilirlikte önemli bir gelişme sağlayan XT serisindeki bir başka model olacak. PW127XT-S, D328eco zaman çizelgesine göre geliştirilecek.

Pratt & Whitney Kanada başkanı Maria Della Posta, “Uçak için en iyi motor seçeneğini geliştirmek için D328eco ekibiyle birkaç yıldır yakın bir şekilde çalıştık. PW127XT-S, havayollarına kanatta yüzde 40 daha fazla zaman, 10 yılda sadece iki planlı etkinlikle bakım maliyetlerinde yüzde 20 azalma ve spesifik yakıt tüketiminde yüzde 3 iyileşme sağlıyor. Deutsche Aircraft’ın yeşil bir havacılık şirketi kurma vizyonunu destekliyoruz ve PW127XT-S’nin D328eco için ideal eşleşme olduğundan eminiz.” dedi.

Deutsche Aircraft Genel Müdürü Dave Jackson, “Bugün açıklanan motor seçimine ek olarak, Deutsche Aircraft ve Pratt & Whitney Canada, yeni nesil, iklim dostu, yüksek verimli bölgesel uçaklar için yeni tahrik teknolojileri üzerinde işbirliği yapacak. Turboprop teknolojisi, dünyadaki mevcut en verimli ve çevre dostu bölgesel hava taşımacılığı biçimi olmaya devam ediyor. İki şirketimiz kısa süre önce, D328eco’ya güç sağlayan PW127XT-S motorunun -hidrojen bazlı- Güçten Sıvıya (Power-to-Liquid/PtL) yakıt dâhil olmak üzere yüzde 100 sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) ile çalışmasını sağlamak için işbirliği yapmayı kabul etti.” dedi.

Aslında, modern bölgesel turboproplar, 400 deniz miline kadar olan uçuşlarda hizmet veren çoğu bölgesel jetten yüzde 40 daha az yakıt tüketir ve yüzde 40 daha az CO2 emisyonu yayar. Her iki şirket de verimliliği artırmaya ve çevre üzerindeki etkiyi azaltmaya devam etmek için bu segmente daha fazla yatırım yapma ihtiyacına inanıyor. Pratt & Whitney Canada ve Deutsche Aircraft, D328eco programı kapsamında Pratt & Whitney Canada’nın yenilikçi tahrik teknolojisinin uygulanması, test edilmesi ve doğrulanması için ortak bir teknoloji yol haritası geliştirmek üzere birlikte çalışmaya devam etme konusunda anlaştılar. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER