Başkent’in kültür ve sanat adası CSO ADA ANKARA, 7’den 70’e herkese hitap eden yepyeni programıyla yaz sezonuna başlıyor. CSO ADA ANKARA, yaz sezonuna özel “Beş Sohbetleri”, “Öğlen Vakti Konserleri”, “Caz Akşamları”, ‘’Çocuk Etkinlikleri’’ ve ‘’Gün Batımında Yoga’’ ile sanatseverlerin uğrak noktası olacak.

ÖĞLEN VAKTİ KONSERLERİ – PARİS SALONLARI

19 HAZİRAN-MAVİ SALON-12.30

Fransız müziğinin ulusallaşma çabalarından, klasik Fransız müziğinin hamisi aristokratlardan ve Paris Salonları’nın müdavimi ünlü romancı Marcel Proust’tan ilhamla yola çıkan “Paris Salonları” konseri CSO ADA ANKARA’da unutulmaz bir akşam yaşatacak. Kapsamlı bir repertuvarla Başkentli müzikseverlerin huzuruna çıkacak müzisyenler Aslıhan And (flüt), Jülide Gündüz (flüt), Müge Hendekli (piyano), Bach, Ballade, Hüe, Borne, Doppler ve Proust’un hayranlık beslediği Reynaldo Hahn’dan eserler seslendirerek Princesse de Polignac’ın salonlarının büyülü atmosferini CSO ADA ANKARA Mavi Salon’a taşıyacak.

Konser Programı
C.P.E. Bach İki Flüt ve Piyano için Re minör Trio Sonat, H.569, Wq.145 
Albert Perilhou Ballade 
G. Hüe Fantaise 
Theobald Böhm iki Flüt için Mendelssohn ve Lachner” üzerine piyanolu üç Düet, 
Leo Delibes Lakme Operasından” Duo des Fleur” iki flüt ve piyano için (düzenleme François NeriniReynaldo Hahn L’enchanteur 
François Borne  Carmen Fantasy
Franz Doppler Bellini’nin  “La Sonnambula” Op.42 Adelina Patti nin anısına Bellini’nin   La Sonnambula Operası üzerine iki flüt ve piyano için Fantezi 

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 50 TL
2. Kategori: 30 TL

  

CAZ AKŞAMLARI – SELEN BEYTEKİN

22 HAZİRAN-MAVİ SALON-20.00

Caz tutkunlarını yaz boyu CSO ADA ANKARA’da ağırlamaya hazırlanan Caz Akşamları serisi, ilk konserinde piyanist ve vokalist Selen Beytekin’i konuk ediyor. Caz, R&B, funk, soul ve blues tarzlarını harmanladığı özgün yorumlarıyla tanınan Beytekin’e trompette Şenova Ülker, tenor saksafonda Engin Recepoğoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman eşlik edecek.

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 90 TL
2. Kategori: 70 TL
YAZ SEZONU ÇOCUK ETKİNLİKLERİ – ÇOCUK KALBİ MÜZİKLİ ÇOCUK TİYATROSU

25 HAZİRAN-MAVİ SALON-14.00

Kumbara Çocuk Tiyatrosu, çocuk edebiyatının klasikleşmiş yapıtı Çocuk Kalbi’ni Türkiye’de ilk kez sahneye taşıyor. Yayımlandığı ilk günden bu yana çok satanlar listelerinden inmeyen, eğitmenlerin devamlı tavsiyeleri arasında yer alan Çocuk Kalbi, bu kez tiyatroda CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da minik sanatseverlerle buluşacak. Özveri, yardımlaşma, dürüstlük, iyilik ve sevgi gibi erdemleri kitabın kahramanı Enrico’nun yaşamöyküsü üzerinden anlatan Çocuk Kalbi, küçük izleyicilere müzik, dans ve interaktif oyunlarla harmanlanmış, eğlenceli bir seyir sunacak.

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 50 TL
2. Kategori: 30 TL
BEŞ SOHBETLERİ – ALPER TÜYDEŞ İLE DOĞA HİKÂYELERİ / “HAVADAN, SUDAN, KUŞTAN”

25 HAZİRAN-MAVİ SALON-17.00

Ödüllü doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, 12 yıllık yaban hayatı deneyiminin en güzel hikâyelerini özel bir sohbetle CSO ADA ANKARA seyircisiyle paylaşacak. Yaren Leylek ile Adem Amca’nın dostluğu, büyüleyici bir hazine olan Bursa Karacabey Longoz Ormanları’nın derinlikleri, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı, doğanın ilk bakışta fark edemediğimiz işaretleri, Türkiye’nin eşsiz coğrafyasından doğa hikayeleri ve çok daha fazlası; Mavi Salon’da “Havadan, sudan, kuştan” konuşmak isteyen doğaseverleri bekliyor.

Bilet Fiyatları:
Tam: 30 TL

ÖĞLEN VAKTİ KONSERLERİ – ASLAN & MOYANO DUO “TACHURI”

26 HAZİRAN-TARİHİ SALON-12.30

Ud sanatçısı Enver Mete Aslan ve Latin Amerikalı gitarist Ricardo Moyano, enstrümanlarının benzersiz birlikteliğini “Tachuri” ile Öğlen Vakti Konserleri’nde müzikseverlere sunacak. “Tachuri” Türk klasik müziğinin başlıca çalgılarından ud ile Avrupa ve Latin Amerika müziğinde gerek solo gerekse orkestra içinde önemli bir yer tutan gitar arasındaki müzikli sohbet olarak tanımlanıyor. Aslan ve Moyano, gitar soloları ile icra edilen Türk melodilerinin ud taksimleri ile seslendirilen Latin ezgilerini takip ettiği konser programıyla CSO ADA ANKARA seyircilerine unutulmaz bir müzikal deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

Konser Programı
Üsküdar’a Gideriken
Aman Avcı Vurma Beni
Sultaniyegah Sirto
Ben Giderim Batum’a
Çökertme
De Aca A La China
Tachuri
Hicazkar Sirto
Üç Yıl Beni Sevdanın İpek Saçları Sardı
Improvisation

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 60 TL
2. Kategori: 45 TL
3. Kategori: 30 TL
CAZ AKŞAMLARI – BULUT GÜLEN QUINTET “BOSPHORUS TRAIN”

29 HAZİRAN-MAVİ SALON-20.00

Başarılı kariyeri boyunca Kurt Elling, Dee Dee Bridgewater, Miguel Zenon, McCoy Tyner ve Benny Golson gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan Bulut Gülen, son albümü “Bosphorus Train” ile CSO ADA ANKARA’da caz severlerin karşısında olacak. Sanatçının kişisel yaşam yolculuğundan yola çıkarak yazdığı ve prodüktörlüğünü Kenan Doğulu’nun üstlendiği Bosphorus Train, şimdiden dijital müzik platformlarının global caz müzik listelerinde yer alıyor. Adını Gülen’in okula giderken kullandığı Boğaziçi Treni’nden alan başarı albümün aynı isimli çıkış şarkısı, davulunun ritmiyle tren sesini, diğer enstrümanlarla da tren vagonlarında duyulan sesleri yankılıyor. Başkentlilere unutulmaz bir caz akşamı yaşatmaya hazırlanan Bulut Gülen’e caz müziğin usta isimlerinden Barış Doğukan Yazıcı trompette, Ercüman Orkut piyanoda, Alper Yılmaz kontrbasta, Cem Aksel ise davulda eşlik edecek.

Bilet Fiyatları:

1. Kategori: 90 TL

2. Kategori: 70 TL

BEŞ SOHBETLERİ – KÜRŞAT BAŞAR’LA SÖYLEŞİ “BALKONDAKİ ÇOCUK”

2 TEMMUZ-MAVİ SALON-17.00

Gazeteci, yazar ve müzisyen Kürşat Başar, samimi bir söyleşi için CSO ADA ANKARA’ya konuk oluyor. Ünlü gazeteci ve sanatçı, Mavi Salon’da gerçekleşecek özel sohbette 70’lerin Ankarası’ndan günümüze kitaplar ve müzikle iç içe geçen yaşam öyküsünü sevenleriyle paylaşacak. Başar’ın etkileyici anlatımından çocukluğunu ve başarılarla dolu kariyer yolculuğunu dinleyecek seyirciler, sanatçının anıları eşliğinde zamanda keyifli bir yolculuğa çıkacak.

Bilet Fiyatları:
Tam: 50 TL

ÖĞLEN VAKTİ KONSERLERİ – YAĞIZCAN KESKİN & CAN BAĞDAR BİLEN “KLARİNET & PİYANO RESİTALİ”
3 TEMMUZ-MAVİ SALON-12.30

Başarılı genç sanatçılar Yağızcan Kesin ve Can Bağdar Bilen, klarnet ve piyanonun eşsiz birlikteliğini CSO ADA ANKARA sahnesine taşımaya hazırlanıyor. Can Bağdar Bilen’in piyano, Yağızcan Keskin’in ise klarnetle muhteşem performanslar sunacağı konser, müzikseverleri CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da Burgmüller’den, Milhaud ve Horotvitz’e uzanan müzikal bir şölen yaşatacak.

Konser Programı


Norbert Burgmüller 
Klarinet ve piyano için “Duo”

Johannes Brahms – Klarinet sonatı op.120 fa minör
Darius Milhaud  Scaramouche
Joseph Horovitz Sonatin

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 50 TL
2. Kategori: 30 TL
YAZ SEZONU ÇOCUK ETKİNLİKLERİ- “BAVULUMDA KUKLALAR” MÜZİKLİ KUKLA TİYATROSU
3 TEMMUZ-CSO ADA ANKARA AÇIK ALAN-17.00

Serkan Bilgin, “Bavulumda Kuklalar” ile minik sanatseverleri kuklaların eğlenceli dünyasına davet ediyor. Demirel Işık ve Müzeyyen Aslan’ın oyunculuklarıyla Bilgin’e eşlik edeceği gösteride, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış kuklalar, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir seyir sunacak. Minikler, Keloğlan ile yalan üzerine, Şipşak ile kıskançlık üzerine düşünürken, Kartopu ve Mıstık ile iletişimin önemini kavrayacak. Keyifli müzikler ve şakalar ise oyuna eğlence katacak.

*4 yaş ve üzeri için uygundur.

Bilet Fiyatları:
Tam: 30 TL

GÜN BATIMINDA YOGA
3 TEMMUZ-AÇIK ALAN-19.30

CSO Ada Ankara’nın benzersiz gün batımı manzarası ve klasik müziğin dinlendirici ruhundan ilham alacağımız solo resital eşliğinde haftanın yorgunluğunu atmaya hazır mısınız? İlki, 3 Temmuz Pazar günü saat 19:30’da gerçekleşecek Gün Batımında Yoga etkinliği, CSO ADA ANKARA açık alanda tüm yoga severlerle buluşmayı bekliyor.

*Etkinliğimiz yetişkinler içindir ve her seviyeye uygundur.

*Katılımcılar kendi matlarıyla katılım sağlayacaktır.

 Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 60 TL
CAZ AKŞAMLARI – ELİF ÇAĞLAR QUARTET

6 TEMMUZ-MAVİ SALON-20.00

Vokalde Elif Çağlar, piyanoda Can Çankaya, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ediz Hafızoğlu’ndan oluşan Elif Çağlar Quartet; Caz Akşamları kapsamında CSO ADA ANKARA’da müzikseverlerle buluşuyor. Başarılı dörtlü, Başkentli caz tutkunları için Elif Çağlar’ın kendi albümünden şarkıların yanı sıra caz klasiklerinden oluşan renkli bir repertuvar sunacak.

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 90 TL
2. Kategori: 70 TL

CAZ AKŞAMLARI – ERDEM ÖZKAN QUINTET

20 TEMMUZ-MAVİ SALON-20.00

Türkiye’nin önde gelen caz vokallerinden Erdem Özkan, caz akşamları serisi kapsamında CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da sahne alacak. Sanatçının son albümü “get around!”dan parçaların yanı sıra caz tarihinin önemli bestecilerinin eserlerinin seslendirileceği konserde, trompette Şenova Ülker, piyanoda Uraz Kıvaner, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman     gibi ülkemizin önde gelen caz müzisyenleri Özkan’a sahnede eşlik edecek.

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 90 TL
2. Kategori: 70 TL


YAZ SEZONU ÇOCUK ETKİNLİKLERİ – MURAT MOROĞLU İLE BİR BAVUL KİTAPLA OYUN ATÖLYESİ
23 TEMMUZ-MAVİ SALON-14.00

Çocuk kitapları yazarı Murat Moroğlu, kitapları oyunlarla harmanladığı özel bir atölyeyle CSO ADA ANKARA’da minik sanatseverlerle buluşacak. Ebeveynleriyle birlikte atölyeye katılacak çocuklar, onlarla oyunlar oynayıp kitapların eşsiz dünyasında yolculuk ederken yaşama dair farkındalıklarına yenilerini ekleyecek. Ebeveynler ise oyunlar ve nitelikli kitapların çocuklar üzerindeki olağanüstü etkisini yakından gözlemleme imkânına kavuşacak.

*4 yaş ve üzeri için uygundur.
Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 50 TL
2. Kategori: 30 TL                                                                                                 

                                                                                                     

BEŞ SOHBETLERİ- DURUL BAKAN İLE DOĞADAN SANATA GERİ DÖNÜŞÜM

23 TEMMUZ-MAVİ SALON-17.00

Türkiye’nin başarılı geri dönüşüm sanatçıları arasında yer alan Durul Bakan, doğadan sanata uzanan çarpıcı hikâyesini CSO ADA ANKARA’da ilham verecek bir söyleşiyle sanatseverlerle paylaşacak. Ömrünü tamamlamış lodos odunlarından heykeller yaparak doğayı eserlerinde yaşatan Bakan’ın sanat serüveni, hem doğa hem de sanatseverleri kendine hayran bırakacak.

Bilet Fiyatları:
Tam: 30 TL

BEŞ SOHBETLERİ – MEHMET TAMDEĞER İLE İSTANBUL MEHMET ZİLLERİNİN HİKÂYESİ
30 TEMMUZ-MAVİ SALON-17.00

Dört yüz yıllık geleneksel Türk zil yapım tekniğinin günümüzdeki en tecrübeli ustası olan Mehmet Tamdeğer; The Beatles, Pink Floyd ve Deep Purple gibi efsane gruplar tarafından tercih edilen İstanbul Zilleri’nin ilginç hikâyesini CSO ADA ANKARA’da anlatacak. Yüzde yüz el işçiliğiyle üretilen ve gizli formülü hâlâ tam olarak bilinmeyen ünlü zillerin inceliklerini çocuk yaşta ustası Mikael Zilcan’dan öğrenen Mehmet Tamdeğer, geçmişi ülkemizde Osmanlı’nın mehter takımına kadar uzanan bu sanatın gizemlerine CSO ADA ANKARA seyircileri için ışık tutacak.

Bilet Fiyatları:
Tam: 30 TL

ÖĞLEN VAKTİ KONSERLERİ – KAFKASLARDAN ANADOLU’YA

31 TEMMUZ-MAVİ SALON-12.30

Tar sanatçısı Emre Eryılmaz ve piyanist Orkun Zafer, Kafkasya ve Anadolu’nun az bilinen eserlerini CSO ADA ANKARA Mavi Salon’da müzikseverler için yorumlayacak. Tar ile piyanonun alışılmadık birlikteliğini Başkentli sanatseverlerle buluşturan “Kafkaslardan Anadolu’ya” bu iki enstrümanın özgün armonisiyle dinleyicilere farklı bir müzikal dünyanın kapılarını aralayacak. Kafkasya ve Anadolu’nun daha önce duyulmamış tınılarına Mavi Salon’da hayat verecek konser, müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

 Konser Programı
Seid Rustemov
 Tar konçertosu “2. ve 3. bölümler”
A. Rzayev
 Düşünce
Hasan Rzayev
 Çahargah Rapsodisi
A. Melikov
 Türk kızlarının reksi
Anonim
 Küçelere şu sepmişem 
Tofig Guliyev Gaytağı
Anonim
 Laçin 
Anonim Sarı Gelin 
Reşat Aysu Nihavend Saz Semaisi 
Ali Ufki
 Bey Nikriz Peşrev 
Tanburi Cemil Bey
 Ferahfeza Saz Semaisi
Vladimir Cosma
 Sirba
Sadi Işılay
 Sultaniyegâh Sirto
Refik Fersan
 Nihavend Saz Semaisi
Anonim
 Söğüdün Erenleri
Anonim
 Çalın Davulları

Bilet Fiyatları:
1. Kategori: 45 TL
2. Kategori: 30 TL
 

Detaylı bilgi için; “csoadaankara.ktb.gov.tr” adresini ziyaret edebilirsiniz.

Biletler; “biletinial.com” adresi ve “SanatCepte” uygulaması üzerinden temin edilebilir.

 

CEVAP VER