2022 Voleybol Uluslar Ligi üç merkezde oynanan karşılaşmalarla başladı.

A Kadın Milli Takımımız Ankara’nın ev sahipliğindeki grupta İtalya, Çin, Bulgaristan ve Belçika ile karşı karşıya geldi.

Burada üç galibiyet, bir yenilgi alan Filenin Sultanları, dört konfederasyon adına katılan 16 takım arasında 4. sırada yer alıyor.

ANKARA SEYİRCİSİ MUHTEŞEM

Ankara’da yapılan organizasyonun yıldızı Ankara seyircisiydi. Voleybolu bilen, rakibe saygılı, kendi takımına sahip çıkan Ankaralı voleybolseverler olağanüstü bir ambiyans yarattı. Türkiye maçının olmadığı günlerde bile salonda lig maçları ortalamasının çok üzerinde bir seyirci vardı. Yunan delege Michalis Themelis ambiyans için, “Kendimi Beyonce veya Rihanna konserinde gibi hissettim” diyordu.

FIVB yetkilileri Organizasyon Direktörü Nilüfer Başak Shimonsky ve kort sorumlusu Fuat Fırat’a sorunsuz organizasyon için özel teşekkür ettiler.

MAÇLAR BAŞLAYINCA

Türkiye, ilk maçında İtalya karşısına çıktı. Kadrosunda birçok önemli yıldızdan yoksun İtalya’ya karşı iyi oynayıp 3 puanı 3-0’la aldı. Yeteri kadar hazırlanamayan takım için bu iyi bir sonuçtu. Nitekim İtalya, yıldızı Egonu’yu kadroya dahil etme kararı aldı.

İKİNCİ SINAV ÇİN’E KARŞI

İkinci maçta Filenin Sultanları Çin’le karşı karşıya geldi. Kızlar biraz fazla özgüvenli oynayınca karşılarında bir Çin duvarı buldu ve aşamadılar. İtalya maçının yıldızı Hande Baladın, sahada döküldü, Antrenör Guidetti’nin neden bu kadar sabrettiği ve oyuncu değişikliğindeki isabetsiz seçimleri sosyal medyadan epeyce salvo aldı.

BULGARİSTAN KOLAY RAKİP

Bizim takım az kalsın kolay maçı zora çeviriyordu. Kaptan Eda servisleri ile ‘acil durumda butona basınız’ diyordu, takımı kendine getirdi. Tek dişi kalmış Bulgaristan direnemedi ve üç puan Türkiye’nin oldu.

BELÇİKA İKAZ LAMBASI GİBİ

Belçika tüm spor dallarında dirençli bir takım. Kadın voleybolunda da öyle. Gördük ki, Hande Baladın ve Meliha İsmailoğlu bu takım oyuncusu olma vasfını birlikte yitirmek üzereler. Genç ve potansiyel deposu İlkin Aydın hepsinden daha verimli, enerjisi çok yüksek.

Bu koşullardaki maçta 3-1’lik galibiyet ilaç gibi geldi.

SAPTAMALAR

Biz bir pasör sorunu yaşayacağız gibi geliyor. Cansu’nun formunu yorgunluğa bağlayalım. Yedeğini şimdilik konuşmayalım bile. Biliyoruz, artık Naz da yok.

Hatta tüm takımın yorgun olduğunu kabul edelim, Guidetti’nin de gençleri denemesini olumlu karşılayalım.

Fakat köşelerde sorun büyük. Çözümü İtalyan’dan bekliyoruz. Çaprazda ise Ebrar hem sempati kraliçesi, hem aslan yürekli, hem cengaver, maşallah.

Ortalarda Eda-Zehra işbirliği iyi gidiyor gibi; sonrasını hep birlikte göreceğiz.

Son olarak, basına biraz ilgi lütfen.

CEVAP VER