Sincan Belediyesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı iş birliği ile kurulan Sincan Müzik Akademisinin açılış töreni Sanatçı Orhan Gencebay’ın katılımı ile gerçekleşti. Programa Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ankaralı, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Sincan Belediyesinin müziğe gönül veren yetenekleri desteklemek için gerçekleştirdiği Müzik Akademisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Sincan Belediyesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı iş birliği ile hayata geçirdiği Müzik Akademisinin açılış törenine ünlü sanatçı Orhan Gencebay katıldı.

Sincan Müzik Akademisinin öğrencilerinin konseri ile başlayan programın açılış konuşmasını Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan yaptı. Başkan Ercan “ Bir süredir hizmete açtığımız ancak pandemi nedeniyle açılışını yapamadığımız akademimizin açılış törenini yaptık.

Her yerde olduğundan daha fazla Sincan’da yetenekli hanımlar ve beyler var.  Onlara akademik derinlik de katarak Türk müzik dünyasına kazandırmayı hedeflemekteyiz.” diye konuştu.

Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük de Sincan’ın Ankara oyun havalarının merkezi olduğuna dikkati çekti.” Herkesin dillerinde olan oyun havalarının kökeni Sincan.

Burada açılışını yaptığımız akademi belediyemizin kültür alanında çok iyi bir hizmeti. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hocalarımıza ve Belediye Başkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Açılışın onur konuğu Sanatçı Orhan Gencebay da duygularını şu sözlerle anlattı;

“Böyle bir müzik akademisi kuruluşundan mutlu oldum, çok duygulandım. Böyle kuruluşlara çok ihtiyacımız var, sizlerin de buna ön ayak olmanız beni çok memnun etti.

Başarılar diliyorum, çok güzel çalışmalar olacağı kanaatindeyim. Daha da ileriye gitmemiz gerekiyor, sabitlikleri aşmamız lazım. Birlik olmak için iyi, doğru ve haklılığa sahip olmak lazım. Biz de iyi, doğru ve haklıyız. Bunun için güçlüyüz. Güçlü olan ne yapacağını bilir. Biz de ne yapacağımızı biliyoruz. Daha da iyi olacağız. Yeter ki birbirimizi sevelim sayalım.”

Açılışın ardından Orhan Gencebay Müzik akademisini gezdi, akademi öğretmenlerinden yapılan çalışmaları dinledi.

Müzik Akademisi, Sincanlı yeteneklerin hayallerine dokunuyor

Yetenek sınavıyla öğrenci alan Sincan Müzik Akademisi 30 kişilik kontenjana sahip. Sene boyunca 6 branşta toplam 9 ders gören öğrencilerin dersleri Cumartesi Pazar günleri oluyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde çalışan, alanında uzman 9 akademisyenin ders verdiği Akademi’de, öğrenciler çeşitli enstrümanlar çalmayı öğrenerek bilgi ve becerisini geliştiriyor.

Müzik Akademisi’nde Türk müziği solfej ve diktesi, Türk müziği usulleri, Türk müziği nazariyatı, ney, ud, kanun, keman ve geleneksel vurmalı sazlar ile şan eğitimi veriliyor.

Akademiye girişte 15-45 yaş arasında olma şartı bulunurken, başvurular bizzat Sincan Müzik Akademisi’nden alınan formlarla yapılıyor. Akademiye ilişkin www.sincan.bel.tr internet adresi üzerinden ya da 444 4 762’den detaylı bilgi alabilirsiniz.

CEVAP VER