Frigya’nın başkenti Gordion’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması çalışmaları kapsamında geleneksel hale gelen 3. Uluslararası Gordion Yarı Maratonu, Ankara’nın Polatlı ilçesinde yapıldı.

Frig Kralı Midas’ın tümülüsü önünden başlayan yarı maratona yerli ve yabancı sporcuların da aralarında bulunduğu 660 atlet katıldı.

21 kilometrelik yarı maraton ve 10 kilometre koşusu ile 124 metre minikler koşusunun yapıldığı etkinliği Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tuğgeneral Sabahattin Türker, 58. Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet İbiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve Türkiye Kadınlar Konseyi Başkanı Zeren Ünal ile eski atletler Veli Ballı, Zeki Öztürk ve Metin Değirmenci de takip etti.

NİHAİ HEDEFİMİZ BU ANTİK KENTE DİKKAT ÇEKMEK

29 Mayıs Pazar günü saat 09.30’da Gordion Antik Kenti’nde gerçekleştirilen yarışın startını Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak ve protokol üyeleriyle birlikte veren Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “Bu yıl Gordion yarı maratonunun üçüncüsünü icra ediyoruz. Bu tarihi mekânda yaptığımız Ankara’nın da tek yarı maratonu olan yarışımıza ilgi her yıl giderek artmaktadır. Burada nihai hedefimiz bu antik kente dikkat çekmek. UNESCO dünya mirası asıl listesine girmek için yaptığımız çalışmalara destek olmasıdır.“ dedi.

Yarı maraton erkeklerde Bekirhan Kabadayı, kadınlarda Zühal Kaya, 10 kilometre koşusunda erkeklerde Kenyalı atlet Moses Too, kadınlarda da Meryem Kılınç Gündoğdu birinciliği elde etti.

Programda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, sanatçı Pınar Ayhan ve Kadın Farkındalık Korosu birer konser verdi. Polatlı Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösterileriyle maratona renk kattı.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliği organize eden Şule Çınar ve ekibi ise spor yapan, yapmasa da sporu hayatına katmak isteyen kişilerle ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerinde farkındalık yaratmayı ve bu kapsamda daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER