Kültür, sanat etkinlikleriyle, şenlikleriyle, festivalleriyle kendisinden söz ettiren Mamak Belediyesi, bir ilke daha imza attı. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Mamak’ta “Gastronomi Festivali” düzenlendi.

Gastoronomi Festivaline, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel’in yanı sıra Türkiye’nin ünlü şefleri, akademisyenler, alanında uzman isimler ve öğrenciler katıldı.

Festivalin ilk gününe öğrenciler damga vurdu. Mamak’taki anaokulu öğrencileri ve annelerinin workshop uygulaması ile özel eğitim öğrencileri ve Uluslararası Büyük Eğitimciler ve Özel Eğitimciler Derneği (UBED)  üyelerinin workshopu gerçekleştirildi.

Üniversitelerarası vegan yemekleri yarışmasında ise kıyasıya bir mücadele yaşandı. Yarışma sonrası kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Protokol de Hünerlerini Sergiledi

Gastronomi Festivali olur da yemek pişirmeden olur mu? Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel kolları sıvadı, mutfağa girdi. Şefler eşliğinde, hamur işinde hünerlerini sergilediler. Protokol üyeleri, alanında uzman isimlerden tam not aldı.

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, düzenlenen bu festival için Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye teşekkürlerini iletti. Katılımcılara da Türk mutfağına gönül verdikleri ve kültürümüzün tanıtımını sağladıkları için şükranlarını sundu.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Türk Mutfağı Haftasında, geleneksel yemek kültürümüz üzerine güzel bir çalışma yaparak, Mamak’ta bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Bu topraklarda yüzyıllardır pek çok farklı kültürle beraber özel bir yemek kültürü de var. Bunu yaşatmak bunu tanıtmak bizim için de çok kıymetli. Türk Mutfağının değerini aslında tüm dünya biliyor, biz de biliyoruz. Çocuklarımıza bunu aktarmak çok önemli. Gastronomi Festivalimiz hayırlı olsun” dedi.

Mamak İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Özel ise, “Festivale katılan öğrencilerimiz yarışma kültürü içerisinde aynı zamanda meslek gelişimlerine de katkı sağlıyorlar. Ben bu festivale katkı sağlayan tüm paydaş kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mamak Mehter Takımı ve halk oyunları gösterileriyle şenlenen festivalin ilk günü renkli görüntülerle son buldu.

CEVAP VER