Ankara’nın simge parkı Kuğulupark’ta dünyaya gelen iki günlük 4 yavru siyah kuğuyu anneleri anneleri suya indirdi. Yavru kuğular sevimlilikleriyle Ankaralıların gözbebeği oldu.

Başkent Ankara’nın kuğuları, kazları ve ördekleriyle bilinen en güzel parklarından Kuğulupark, yeni misafirlerine ev sahipliği yapmaya başladı. Parkın simgelerinden olan iki siyah kuğunun 4 yavrusu vatandaşların ilgi odağı oldu.

Yeşil dokusu, su kuşları ve merkezi konumuyla halkın en çok ziyaret ettiği parkların başında gelen Kuğulupark, 4 minik yavruya daha kavuştu. Çankayalılara güzel bir sürpriz yaparak yumurtadan çıkan siyah kuğu yavruları hayatın tadını çıkarmaya başladı. Henüz iki günlükken anneleri tarafından suyla buluşturulan bebek kuğular, yorulduklarında ise annelerinin sırtında dinlenerek günü geçirdiler.

Çankaya Belediyesi görevlilerince doğdukları andan itibaren özel bir korumaya alınan ve gelişimleri veterinerlerce takip edilen kuğu yavruları park sakinleri arasındaki yerlerini aldı. Görevliler, park ziyaretçilerine, sağlıklarını olumsuz yönde etkileyeceği için yavru kuğulara yiyecek atılmaması uyarısında da bulundu.

CEVAP VER