Brezilya tarımında teknolojik bir simge haline gelen uçak imalatçısı Embraer, 1500’ncü Ipanema EMB 203 tarım uçağını teslim etti. Uçak, Agropecuária Bela Vista şirketinin sahibi olan kadın çiftçi Carla de Freitas tarafından teslim alındı.

Ipanema EMB 203’ün üretildiği São Paulo kırsalındaki Embraer – Botucatu tesisinde gerçekleştirilen törende konuşan Carla de Freitas, “Brezilya tarımında üretim tekniklerini iyileştirmek için teknolojiler geliştiren Embraer gibi gerçekten ulusal bir şirketten 1500’ncü Ipanema’yı almak bir onurdur. Embraer, yüzde 100 etanolle çalışan bir uçakla Brezilya’nın teknolojik, tarımsal ve çevresel gündemine olan bağlılığını gösteren bir şirkettir. Ayrıca, bir kadın pilottan uçak alan bir kadın olmak, şirketin toplumsal cinsiyet temasına verdiği değeri ve özeni gösteriyor.” dedi.

Segmentindeki en son teknolojik yenilikleri bünyesinde barındıran ve 2022’nin ilk beş ayında 39 yeni sipariş kaydeden uçağın ülke genelindeki toplam sayısı 130’u aşıyor.

Embraer’in Tarımsal Havacılık başkanı Sany Onofre, “Ipanema, Brezilya tarım ticareti için büyük bir müttefik ve ülke çapındaki operatörler tarafından güveniliyor. Olumlu tarımsal işletme performansı göz önüne alındığında, müşteriler gelecekteki mahsul talebini bekliyorlar ve şu ana kadar elde edilen artan sonuçlardan çok memnunuz. Bu başarı göz önüne alındığında, 2023 tahmini için heyecanlıyız.” dedi.

2005 yılından bu yana etanol ile çalışan Ipanema, Embraer’in yenilenebilir enerji ile uçan ilk sertifikalı ve seri üretim uçağı oldu ve şirketin havacılıkta biyoyakıtların araştırılması ve kullanımındaki tarihi performansının geniş bir cephesine öncülük etti.

 

CEVAP VER