Acayip, maç bitmeden seyircisi sahaya girmiş, ceza alması gerekiyor ama Futbol Federasyonu, Trabzonspor maçını daha kapasiteli Olimpiyat Stadı’na alarak ödüllendiriyor! Böylesi adaletsizlik yalnız ve güzel ülkeme yakışmıyor!
Vaziyet, seviye bu!
Son düdük çalınca bu sezon çok konuşulacak, irdelenecek, TFF de öyle!
İçinde bulunduğumuz futbol ortamının kalitesini anlatmak adına başka birkaç örnek verelim:
Futbolcu: “İstemediğimiz bir gol yedik!”
Hayırdır birader, istediğiniz gol mü var, varsa nasıl oluyor?
Spiker: “A takımı beklemediği bir gol yedi!”
Hayırdır dostum, beklenen gol nasıl oluyor, beklenen sevgibi gibi bir şey mi bu?
Antrenör: “Hesapta olmayan gol, planlarımızı bozdu!”
Hayır olsun hocam, yemeyi planladığınız goller mi vardı da hesabınız bozuldu:
Gazete: “Maç 1-1 bitti, takımlar puanları paylaştı!”
Sevgili kardeşim, futbol maçında galibiyete 3 puan veriliyorsa, , takımlar 1,5’ar puan mı aldı, öyle değilse kalan 1 puanı ne yapacağınızı söyleyiniz!
Spiker: “Deneyimli eldiven, usta kramponun penaltısını kurtarıyor!”
Bir eldiven kaç yıl giyilirse tecrübeli oluyor, krampon nasıl usta oluyor, endüstri meslek lisesini mi bitirmiş ayakkabı? Bir zahmet anlatınız!
Futbolcu ile antrenör ağızlarını elleri ile kapatıp konuşuyorlar! Ömer Abi (Üründül) veya tekmil seyirciler en az beş dakika birbirlerine ne söylediklerini anlatıyorlar bize! Vallahi rahmetli Zati Sungur yaşasa kıskanırdı bunları!
2-2 biten West Ham United;Mahchester City maçından sonra, WHU Menajeri David Moyes, “Oyuncularımın, Guardiola’nın oynattığı futbolu oynamasını çok isterdim…” diyerek bizimkilerle arasındaki farkı gösterdi. Başka söze gerek yok!
∗∗
Zamanımız bol, yine gündeme getiririz bunları ama voleybolla ilgili birkaç kelam şart!
Vakıfbank Baş Antrenörü Giovanni Guidetti maçlarda ortamı geriyor, İngilizce, İtalyanca küfrediyor, televizyonlardan görüyoruz. O küfrediyor da ceza neden almıyor?
Bir de Milli Takım’daki kadro, daha doğrusu libero seçimi.
Libero Gizem Örge en başarılı sezonlarından birini yaşadı, 6.kez En İyi Libero ödülünü aldı, iki kez de Şampiyonlar Liginde en iyi libero seçilmişti. Neden Ulusal Takım’da olmadığını kendisi de kamuoyu da anlamadı! Ama Ulusal Takım’da yok!
Bunun sebebini açıklaması lazım! Çünkü o takım baş antrenörün değil, hepimizin!

CEVAP VER