Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB ) Başkanı Mansur Yavaş’ın Mayıs ayı meclis toplantısının ilk gününde sergilediği demokrasiye yakışmayan tutumun ardından ABB meclisi ikinci gününde tekrar toplandı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, meclis toplantısının ilk gününde kimseye söz hakkı tanımamış, itirazlar karşısında ise meclis üyelerini zabıta ile tehdit etmişti.

Meclisin ikinci gün toplantısında ABB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Mansur Yavaş’ın tutumunu eleştirdi. Yavaş’ın sorulan sorulara cevap vermek yerine, meclisin demokrasi havasına yakışmayan bir tutum sergilediğini söyledi. Başkan Murat Köse, “Sorularımıza cevap vermek yerine meclise zabıta çağırarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kabile gibi yönettiğini herkese gösterdi. Derler ya “Ali kıran baş kesen” bir tavırla, despotça bir tavırla kimsenin konuşmasına izin vermedi. Sadece kendisi konuşmak istedi, bunu zorladı ve uyguladı. Meclis üyelerine hiçbir saygısı olmayan Mansur Yavaş’ın bu tutumunu Ankaralı hemşerilerime havale ediyorum. Aslında Yavaş bizi haklı çıkaracak şekilde “tanırsan sevmezsin” mottomuzu adeta kendisi ispat etti. Meclisi kabile gibi yönettiğini kendi ifadeleriyle de söyledi.  “Ben meclisi kabile gibi yönetsem siz burada konuşamazsınız” dedi. Biz burada konuşabildik mi? Konuşamadık. Demek ki kendi kendini anlattı, tarif etti” diye konuştu.

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ın çiftliği değildir”

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ın çiftliği değildir” diyen ABB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, buna izin vermeyeceklerinin bir kez daha altını çizdi, iddialarını sürdürdü. Ankara Büyükşehir Belediye’sindeki kabile yapısı ile ilgili yeni söylemlerde bulundu. Başkan Murat Köse, CHP’li bir meclis üyesinin dövdürüldüğünü söylemişti. Dövdüren kişinin bu kez ismini de verdi:

“CHP’li meclis üyesinin dövülmesi talimatını veren kabile üyesi Ertan Işık. Ben “tanırsan sevmezsin” diye boşa demiyorum. Ben “tetikçi” diye ondan söylüyorum. Peki bundan Yavaş’ın haberi var mıdır? Var. Çünkü Yavaş’a o dövdürme videosunu izletmişler… Cevap veren var mı bugüne kadar bir ayda? Mansur Yavaş cevap verdi mi? Cevap yok. Böyle bir şey yapmadık ya da yaptık deselerdi. Var mı bir cevap? Yok. Burada söz almak isteyen varsa çıksın “var” desin “yok” desin. Yakalandığı yer burası işte. Ankaralılar Yavaş’ın kabilesini görecek tanıyacak. Sanal dünyaya göre değil de yaptığınız işlere göre halkımız sizleri tanıyacak inşallah” diye konuştu.

“Yavaş’a milletin parasını nasıl hoyratça harcadığının hesabını soruyoruz”

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Mansur Yavaş yönetiminde Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir vizyon proje ortaya koyamadığına dikkat çekti ve “hesap soracağız” dedi.

Başkan Murat Köse, “Ankara halkı bunları biliyor. 1 cm metro yapılmadığını biliyor. 1 cm bisiklet yolu yapmadığını tüm Ankara biliyor. Bir tane sosyal tesis, bir tane kütüphane, bir tane havuz inşa etmediniz. Mansur Yavaş’ın ne ufku ne vizyonu ne yeteneği ne de kabilesinin gücü bunlara yeter. Çünkü başka işlerle uğraşıyorlar. Yavaş’a milletin parasını nasıl hoyratça harcadığını soruyor ve cevap istiyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER