Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Haber Global’de Siyaset Özel programında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş gerçeğini anlattı.

Senem Toluay Ilgaz moderatörlüğünde Gazeteci Faruk Aksoy ve Güngör Yavuzarslan’ın sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim döneminde verdiği sözleri yerine getiremediğini söyledi, metro vaadinden bahsetti.

“58 KM Metro Yapacaktı, Hani Nerede?”

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse öyle konuştu:

“Sayın Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunda 58 kilometre metro yapacağını, hatta 58 kilometre metronun projesini 9 ayda yapacağını söylemişti. 4 yılda da hepsini yapacağını ve bunun tamamını da öz kaynakla yapacağını söyledi. “Belediye bütçesi yeter mi” diye soruyorlar o zaman “Belediye iyi yönetilirse yapılır hatta bütçe fazlası bile verir” diyor. Şimdi bakın 3 yıl geçti 1 kilometre metro var mı ortada? Bırakın 58 kilometreyi, 8 kilometresinin sadece projesini yaptı 3 yılda.”

“Siteler’den Çubuk’a Metro Vaadi”

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse Yavaş’ın verdiği boş vaatlerle Ankaralıları hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Başkan Murat Köse, “Çubuk ilçemiz var havaalanının hemen yanındaki bir ilçemiz, burada yaptığı konuşmasında “Ben siteler üzerinden metroyu getireceğim” diyor. Sitelerde metro yok. Ama diyor ki “Siteler’e yapacağım sonra Çubuk’a getireceğim. Müstakil bir metro getireceğim ben size” diyor. “Projesi de hazır” diyor. Verdiği sözleri yerine getiremeyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var karşımızda” dedi.

“Sadece 8 KM’lik metro için 350 milyon Euro’luk Kredi Çalışması”

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, seçim vaatlerinde metroları öz kaynaktan yapacağını söyleyen Mansur Yavaş’ın aynı proje için kredi çalışmasına dikkat çekti. Sadece 8 km’lik metro projesi için gereken kredi 350 milyon Euro…

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse:

“Bugün bakıyoruz mesela bu 8 kilometrelik metro için bir kredi çalışması yaptığını söylüyor. Öz kaynağı ile yapamayacak yani çok net. Ne kadar peki bu kredi 350 milyon Euro. Şu andaki rakamla kaç lira bu? Yaklaşık 6 milyar lira. Peki geçen sene Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin EGO ve ASKİ saymazsak fiili olarak uyguladığı harcama yaptığı kesin hesaptaki rakam kaç? 6 milyar lira. Yani 8 kilometrenin bugünkü değeri belediyenin ana hizmetlerinin tamamının bedeli kadar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki Rant Çekişmeleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye’sindeki gruplaşmalara bir kez daha dikkat çekti, rant çekişmelerini anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye’sinde Millet İttifakının CHP Grup Başkan Vekili Sayın Yaşar Neslihanoğlu’nun yine Millet İttifakının ortak adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gelen Mansur Yavaş’ın genel müdürü tarafından nasıl darbedildiğini anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse:

“Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Sayın Yaşar Neslihanoğlu “Halk Ekmek” diye bir bizim Büyükşehir’in bir Genel Müdürlüğü var. İşte olayın gerçekleştiği tarihteki Genel Müdür Yardımcısı grup odasını adeta basıyor ve Sayın Neslihanoğlu’na saldırıyor, darp ediyor. Yaşar Neslihanoğlu’nun tolere etmesiyle çözülüyor. Peki bunlar olurken Sayın Mansur Yavaş bunları görmüyor mu? Bunlara bir şey söylemiyor mu? Hiçbir şey yok. Biz duymuyoruz mesela. Sessizliğe bürünüyor. Cumhuriyet Halk Parti’li ve İYİ Parti’li meclis üyeleri konuşamıyor bile. Garip bir korku imparatorluğu olmuş durumda.”

CEVAP VER