Efsanevi “Top Gun: Maverick” filminde gözükmese de ünlü şarkıcı Lady Gaga filmin tanıtımında önemli bir yer tutuyor. Amerikalı şarkıcının yazıp seslendirdiği ve filmin aşk teması olan “Hold My Hand” (Elimi Tut) isimli şarkı, filmin 27 Mayıs 2022’de sinemalarda gösterime girmesinden birkaç hafta önce çıktı.

Gaga’nın, BloodPop® ile birlikte yazdığı “Hold My Hand”in ortak yapımcılığını Oscar ödüllü yapımcı Benjamin Rice üstlendi.

Orijinal “Top Gun” film müziği Uzun Çalar (LP) ve kasetinin ABD’de 9 milyondan fazla satması ve Kenny Loggins’in 2 numaralı hiti “Danger Zone” (Tehlikeli Bölge)’de dahil olmak üzere üç hit single üretmesinden bu yana köprünün altından çok sular aktı. Ancak Lady Gaga, 1986 yılında En İyi Şarkı Oscar’ını kazanan “Take My Breath Away” (Nefesimi Kes)’in ardından gelecek yıl “Hold My Hand” ile Oscar adaylığına kilitlenmiş gibi görünüyor.

https://twitter.com/i/status/1522607626822979584

‘TOP GUN’ HAYRANLARINI ETKİLEYEBİLECEK Mİ?

Film müziği albümleri artık bir müzik endüstrisi kar merkezi veya yeni bir filmi tanıtmanın uygun maliyetli bir yolu değil, bu yüzden kimse “Top Gun: Maverick” gibi bir aksiyon filmi için yepyeni şarkılar koleksiyonuna büyük paralar yatırmayacak.

Yeni filmi gördüklerinde, klasik rock hayranları, ilk film çıktığında zaten hit olan etkileyici bir melodi koleksiyonunun yanı sıra, Hans Zimmer’ın yeni bestesi ile Harold Faltermeyer’in orijinal temasına yapılan bazı müzikal çağrıların keyfine varacaklar. Lady Gaga single’ının yanı sıra bir de OneRepublic’ten yeni bir şarkı yer alacak.

Lady Gaga’nın “Hold My Hand” isimli şarkısı “Take My Breath Away” ile aynı etkiye sahip olacak mı? Yoksa “Top Gun” hayranlarını hayal kırıklığına mı uğratacak, buna ay sonunda gösterime girecek olan filmi izleyenler karar verecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER