Mamak Belediyesi’nin yerli ve milli üretimde örnek bir ilçe olması adına hayata geçirdiği projeler desteklenmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övgülerini kazanan ve dillere destan olan Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi’nin meşhur Ravak Yoğurdu Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğini aldı.

Ankara Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında onaylanan Coğrafi İşaretli Mamak Ravak Yoğurdu Üretimi Projesi için, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve Mamak Kadın Kooperatifi (MAKKOP) üyeleri arasında sözleşme imzalandı.

İmzalanan sözleşme ile Ravak Yoğurdunun üretimi artacak, bu lezzeti tatmak isteyenler kolayca ulaşabilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı’nın Ravak Yoğurduna desteği için teşekkür eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Ravak yoğurdunun coğrafi işaret alarak tescillenmesi bizi çok mutlu etmişti. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yoğurdumuza destek verilmesi de bizi hayli mutlu etti. Bu lezzetin tanıtılması için Ankara Kalkınma Ajansı tarafından verilen destek önemli” diye konuştu.

Şifa Kaynağı Ravak

Yalnızca sütün yağından elde edilerek yapılan Ravak Yoğurdu ise yüksek besin değeri ile tam bir şifa kaynağı. Eski dilde sütün kaymağı anlamına gelen yoğurdu üretmek ise ayrı bir meziyet istiyor. 10 litre sütten sadece 1 kilo Ravak Yoğurdu elde edilebilen bu özel lezzet nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor.

CEVAP VER