Boeing’in ABD Hava Kuvvetlerine teslim edilecek ilk T-7A Red Hawk gelişmiş eğitim uçağı, St. Louis, Missouri’deki üretim tesisinden çıktı. ABD Hava Kuvvetleri’nin sipariş etmeyi planladığı 351 jetten biri olan uçak resmi teslimattan önce tanıtıldı.

Tamamen dijital olarak tasarlanmış uçak, tasarımdan ilk uçuşa kadar geçen süreyi önemli ölçüde azaltan gelişmiş üretim, çevik yazılım geliştirme ve dijital mühendislik teknolojisi kullanılarak inşa edildi ve test edildi. Uçak ayrıca, gelecekteki görev ihtiyaçlarını karşılamak için büyüme ve esneklik sağlayan açık mimari yazılıma sahip.

Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik Başkanı ve CEO’su Ted Colbert, “Dijital olarak gelişmiş bu yeni nesil eğiticiyi ABD Hava Kuvvetleri’ne teslim etmekten heyecan ve onur duyuyoruz. Bu uçak, Boeing, tedarikçileri ve ortaklarının dijital mühendislik devrimine nasıl öncülük ettiğinin somut bir örneğidir. T-7A, pilotları gelecek on yıllar boyunca gelecekteki görevler için hazırlayacak.” dedi.

Uçak, ABD Hava Kuvvetlerine teslim edilmeden önce yer ve uçuş testlerinden geçirileceği St. Louis’de kalacak. T-7A programı Boeing’in St. Louis tesisinde bulunuyor ve eğitim uçağının arka kısmı İsveç’in Linkoping kentinde Saab tarafından inşa ediliyor. Saab yakında bu bölümü West Lafayette, Indiana’daki yeni üretim tesisinde üretmeye başlayacak.

İlk jetlerin önümüzdeki yıl San Antonio- Randolph Ortak Üssü’ne varması planlanıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER