Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım Evi’nde “Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırılması Seferberliği” etkinliği düzenlendi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Bakan Yardımcıları Veysel Tiryaki ve Nihat Pakdil, Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Genel Müdürü İsmail Üzmez, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da katıldı.

Etkinlikte konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sahipsiz hayvan sayısının 10 milyona ulaştığını, buna karşı yetersiz olan kısırlaştırma çalışmalarının 2 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise, “Sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması gibi önemli bir program için Mamak’ı seçmiş olmanız bizim için onur verici, teşekkür ediyorum. Biz Mamak Belediyesi olarak sokak hayvanları ile ilgilenmek üzere Veteriner Müdürlüğümüzü bağımsız olarak oluşturduk. Veteriner hekimlerimiz, uzman personelimiz ve donanımlı araç ve ekipmanlarımızla, kapasitesini artırdığımız tesisimizle güzel çalışmalar yapıyoruz… Çünkü kadim kültürümüzde ve inancımızda sadece insana değil, tüm canlılara değer verilir” dedi.

Ayrıca Başkan Murat Köse, sokakların güvenliğinin sağlanması konusunda da yapılan kampanyalardan bahsetti. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Sokakların güvenli olması da bizim önceliklerimiz arasında her gün insanlarımızın sokak köpekleri tarafından saldırıya uğradıklarını görüyoruz ve üzülüyoruz aslında. Aç susuz gezen, hastalandığında bakıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarımızı sahiplendirerek bu konuya çözüm olacağına inanıyoruz. Geçen yıl başlattığımız “satın almayın sahiplenin” diyerek başlattığımız kampanya ile beraber aylık olarak sokak köpeklerini sahiplenen vatandaşlarımıza 500 TL nakit desteği sağlıyoruz. Her türlü bakımını, mamasını vererek bunu yapıyoruz, veteriner hizmetleri ile de destekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kirişci, Fındık isimli Golden kırması sokak köpeğini sahiplenerek, hayvanın pasaportunu Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Genel Müdürü İsmail Üzmez’in elinden aldı. Fındık’ı bir süre seven Bakan Kirişci sonrasında Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım Evi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye tesisi gezdirerek, bilgi verdi.

CEVAP VER