16 Haziran’da yapılacak olan TFF seçimlerinde alt liglerde mücadele eden 2.nci ve 3.ncü lig takımları söz sahibi olmak istiyorlar.

Etimesgut Belediyespor Kulübü Başkanı Mesut Şahingöz, Türkiye Futbol Federasyonu seçimleriyle ilgili açıklamada bulunurken “İkinci ve Üçüncü Lig takımları olarak kendi hakkımızı kendimiz korumazsak başkaları bizim hakkımızı korumayacaktır. Onun için birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Şahingöz:  Türk futbolu kurtulacaksa, Federasyon eşitlik ve adalet ilkesiyle hareket etmeli. Hakem hatalarını görüyoruz. Alt liglerde de VAR olmalı, Her kulübün hakkı yeniyor. Seçimlerde alt liglere önem verecek başkan ve ekibini desteklemeyi düşünüyoruz.

(Ankara) – TFF’de yaşanan istifalar ve Haziran Ayı’nda yapılacak olan Başkanlık seçimleriyle ilgili olarak görüştüğümüz Etimesgut Belediyespor Kulübü Başkanı Mesut Şahingöz ile görüştük. “Nihat Özdemir’in 2 yıllık TFF Başkanlığı sürecinde gördüğümüz kadarıyla Türk futboluna olağanüstü katkıları olmadı. Hem Merkez Hakem Kurulu’nda hem Türkiye Futbol Federasyonu’nda çok ciddi sıkıntılar oldu. Öte yandan Milli Takımın aldığı başarısızlıkları da görebiliyoruz. Bu dönemi çok başarılı bir dönem olarak görmedik” şeklinde başlayan Mesut Şahingöz, “Sayın Nihat Özdemir’in istifası bana göre doğru, hatta geç kalınmış bir istifa olarak görüyoruz. Türk futbolu için hayırlı olur inşallah. Bundan sonra TFF kendi kurulları içerisinde objektif ve demokratik bir seçim yapar ve biz 2. ve 3. Alt ligler olarak tercihimizi ortaya koyarız” dedi.

TFF Seçimlerinde aktif bir rol almayı düşündüklerini söyleyen Şahingöz, Türk futboluna hizmet edecek, projeler sunacak, Türk futbolunu Avrupa futbolu seviyesine çıkarabilecek bir ekibi desteklemeyi düşündüklerini söyledi.

   “TFF İSTANBUL TAKIMLARINA MAHKUM OLMUŞ”

20 yılın üzerinde Etimesgut Belediyespor’un değişik kademelerinde görev aldığını, son bir sezondur da Kulüp Başkanlığını yürüttüğünü söyleyen Mesut Şahingöz, TFF’nin özellikle alt liglere, birinci-ikinci ve üçüncü liglere bakış açısının artık değişmesi gerektiğini söylerken şöyle konuştu:

    “Gerek Nihat Özdemir döneminde ve gerekse önceki dönemlerde TFF maalesef alt liglere gereken yatırımı yapmamışlardır. Bizlere gönderdikleri her yıl sembolik katkı dışında başka maddi destek yapılmıyor. Türkiye alt liglerinde 2 ve 3.ncü ligde toplam 100’e yakın kulübümüz var. Bu kulüplerin temel ihtiyaçları vardır. Ekonomik ihtiyaçları, antrenör eğitimi ihtiyaçları, stad ihtiyaçları ve bunlarla ilgili bizim muhatap olacağım kurumlar TFF ile Spor Bakanlığı’dır. Palyetif tedbirlerle bugünlere getirmişler. Gücü olan kendisine stad yaptırmıştır olmayan ise yaptıramamıştır. 2’nci ve 3’ncü liglerde stadların halini görüyoruz. Maç yapmaya gidiyoruz futbol oynamayı bırakın içeri girilemeyecek stadlar bulunuyor. Kulüp yönetimlerine ekonomik destek verilmiyor, eğitim desteği verilmiyor, proje desteği verilmiyor. Sportif anlamda alt yapılara önem verecek takımlara destek verilmiyor. Tüm bu isteklerimiz sadece kağıt üzerinde kalıyor ve seçimden seçime konuşuluyor. Federasyon içinde gücü olan birkaç kulübe destek veriliyor, gerisine ise arasan da bulamazsın. Hakkımızı bile savunamıyoruz. Biz kimi kime şikâyet edeceğiz, ihtiyaçlarımızı kimden isteyeceğiz?

   Futbol Federasyonu sadece İstanbul takımlarına mahkûm olmuş. Onların dediklerini vazife edinmiş. Anadolu’da binlerce takım var, hem Süper Lig takımı hem de alt liglerde mücadele eden takımlar. BAL ligi ve diğer amatör takımların sorunlarını dile getiremiyoruz bile. Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüzüğüne göre Merkezi Ankara’dır. Buradan İstanbul’a götürdüler ve orada kontrol dışı ve şeffaf olmayan bir pozisyonda durduklarını görüyoruz. Ben isterim ki merkezi Ankara olsun. TFF Ankara’dan idare edilsin. Yeni seçilecek TFF yönetiminin Futbol Kulüpleri tarafından seçilmesini arzu ediyorum. Her futbol kulübünün de en azından bir iki temsilcisinin bulunması ve söz sahibi olmaları gerekiyor. Çünkü alınan kararları biz sonradan öğreniyoruz. Belki çok daha fazla katkı sağlayacağız. Federasyona sahip çıkmak istiyoruz!”

    NASIL BİR BAŞKAN OLMALI?

Şahingöz, 16 Haziran’da yapılacak TFF seçimlerinde destekleyecekleri isimle ilgili olarak “Türk Futbolunu hem ekonomik hem de proje bazında kalkındıracak, güçlendirecek aday ve ekiplerini desteklemeyi düşünüyoruz. Gerekirse alt liglerin de kendisine göre adayı çıkabilir. Bizim isteğimiz Türk futboluna hizmet edecek bir ekip ve ekibin başında futboldan gelen bir başkan istiyoruz.” Açıklamasında bulundu.

İkinci ligde mücadele eden takımların kulüp başkanları ile de temas halinde olduklarını belirten Şahingöz, “Diğer Kulüp Başkanı ve yöneticilerde bizimle aynı görüşteler. Aynı sorunları yaşıyorlar. Objektif, siyasi olmayan, tamamen futbol ile ilgilenen başkan ve yönetim istiyoruz. Alt liglerde yer alan kulüplerin başkanlarıyla sürekli istişare halindeyiz ve ortak karar alma aşamasındayız. Amacımız ikinci ve üçüncü liglerde yer alan takımlarımızın ciddiye alınması, sözünün dinlenmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması. Başkan adaylarının ismi önemli değil. Dediğim gibi bu işin bize göre 4 önemli maddesi var. Ekonomik katkı, eğitim katkısı, stad katkısı ve alt yapılara proje katkısı..” dedi.

      HANGİ İSMİ DESTEKLEYECEKLER?

Türk futbolunun alt yapılara önem verilmesiyle kalkınabileceğini, ayağa kalkacağını vurgulayan Mesut Şahingöz, “TFF’nin devasa bütçesi olduğunu biliyoruz. Federasyonun alt liglere yaptığı ekonomik katkı ortada, yukarıdakilere yaptığı ekonomik katkı da ortada. Bizim alt liglerin mi daha çok paraya ihtiyacı var, süper lig takımlarının mı? Süper Lig takımlarının kendi hatalarından kaynaklanan büyük sorunları var. Biz alt liglerde ise kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. TFF’nin alt liglere hizmet edecek, futbolumuzu kalkındıracak bir başkan ve yönetimine ihtiyacı var. 2. ve 3. Lig takımları olarak bu şekilde düşünen adayı ve ekibini destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAP VER