Amerikalı aktör ve usta pilot John Travolta, konusu 1950’lerde geçen ve bir RAF pilotunun hikâyesini anlatan kısa bir film çekmek üzere İngiltere’de.

68 yaşındaki yıldızın kısa film projesi, 1957’de Noel Arifesinde RAF Lakenheath Üssü’ne gitmek üzere Almanya’dan ayrılan bir pilotu ve yol boyunca karşılaştığı şeyleri anlatan Frederick Forsyth’in 1975 yılındaki romanı “The Shepherd” (Lider)’e dayanıyor.

Travolta, 3 Nisan’da İngiltere’de beş çayı içerken kızının doğum gününü kutladığı bir fotoğrafı Instagram’a yükledi ve film çekimini doğrulayarak, “Shepherd, her zaman sevdiğim bir kitap oldu.” notunu paylaştı.

Bir üs sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, RAF Lakenheath’in şu anda projeye hiçbir şekilde dâhil olmadığını söyledi. Filmin ana çekimleri Lakenheath’e yaklaşık 39 mil uzaklıktaki Fakenham’daki Raynham Hangar Stüdyolarında gerçekleşiyor.

BOEING 737 LİSANSI ALDI

Bir pilot hakkında film yapmanın yanı sıra, ekran dışında da başarılı bir pilot olan ve geçen ay Boeing 737 tip eğitimi aldığını duyuran Travolta, uçuş dersleri almaya henüz 15 yaşındayken başladı ve 22 yaşında lisanslı pilot oldu. Ünlü aktörün Boeing 707, 747 ve Gulfstream iş jetlerinde tip lisansı da bulunuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER