EKO İklim Zirvesi’nde en renkli anlar Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Moda Tasarımı Topluluğunun düzenlediği Ekoloji Rh(+) defilesiydi. Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde gerçekleşen EKO İklim Zirvesi, 30-31 Mart 2022 tarihlerinde ATO Congresium’da yapıldı…

Zirveye iş dünyası, kamu kurum ve kuruluları, yerel yönetimler, üniversiteler, uluslararası kuruluşlar, bankalar, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılar gibi çok sayıda kişi katıldı. Zirvenin en renkli anları Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Moda Tasarımı Topluluğunun düzenlediği Ekoloji Rh(+) defilesi oldu.

İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularının gündeme geleceği Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi (EKO İKLİM) bu yıl Ankara’da gerçekleştirildi.

Üniversitenin Araştırma görevlisi Cansu ÖZGÖREN  SOLAK yaptığı açıklamada; “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Moda Tasarımı Topluluğunun düzenlediği Ekoloji Rh(+) defilesini oluşturan tasarımlar Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Fatma KOÇ  ve Prof.Dr. Emine KOCA’nın mentörlüğünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda bölüm son sınıf öğrencileri tarafından Moda Atölyesinde hazırlanmıştır. Atık ve döşemelik kumaşların yaratıcı giysi tasarımlarına dönüştürüldüğü bu koleksiyonun en önemli özelliği hem çevreye hem ekonomiye hem de tasarımcıya kazandırdığı katkılarla sürdürülebilirliğin ekolojik ekonomik ve sosyal boyutuna dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık kazandırmaktır” şeklinde konuştu…

Geleceğin moda tasarımcısı öğrenciler bu alanda farkındalık yaratmayı, dünyaya daha iyi bir gelecek bırakabilmek adına çevreye ve insana duyarlı tasarım ve üretim konularında neler yapılabilir sorusuna birlikte cevap aradıklarını belirttiler.

CEVAP VER