Azerbaycan Prezidenti, Sayın, İlham Aliyev konuşuyor:

 (Evveli 07. 02. 2022 sayımızda)

Bu gün Hadrut’ta yeni Harbi Hissenin açılışı bir daha tekrar ediyorum ki, çok fevkalade önemli hadisedir. İlk olarak ona göre ki, bu bölğenin stratejik önemi çok büyüktür. Hadrut’ta bizim güçlü Silahlı Kuvvelerimizin tehlikesizliğini, ayrıca ülkemizin tehlikesizliğini koruyacaktır. Başka bir özelliği ise, azat ettiğimiz-geçmiş Dağlık Garabağ Muhtar Vilayetine ait olan mekanda yerleşmiş olmasıdır. Aynı zamanda, bu Harbi Hisse’nin en büyük önemi ondan ibarettir ki, biz Savaş’tan sonra Ordu kuruculuğu sürecini durdurmamışız ve Orduya ayrılan bütceyi de azaltmamışız. Tam tersi, daha da artırmışız.

Savaş’tan sonra imzalanmış yeni Lahiyeler icra ediliyor. Yeni Lahiyeleri gerçekleştiriyoruz ve Azerbaycan’a Ordumuzun teminatı için en muasır silahlar, tecizatlar getiriliyor. Biz bunu hiç zaman saklı tutmadık ve açıklıyoruz ki, işğal döneminde Harbi paradlarda, Meydanlarda bir kaç kere nümayiş etdirmişiz, göstermişiz dünyaya. İster Harbi donanımın alınması, Harbi harcirahın artırılması, aynı zamanda, Harbı hizmetteki asker ve subaylarımızın maaşlarının artırılması, bütün bunlar ortadadır ve bunlar onu gösteriyor ki, Savaş başa çatsa da, Ordu kuruculuğu süreci devam etmektedir. Savaştaki Zafer tecrübesi bize şunu göstermiş oldu: güçlü yerlerimiz nerededir ve eksiklerimiz nelerdir? Savaş sürecinde  eksiklerimiz çok değildi, amma olmuştur. Ona göre Savaş, bizim için inkarolunmaz tecrübe idi. Savaştan sonra biz muasır taleplere cevap verecek silah-sürsat, texnik-donanımlar alıyoruz, aynı zamanda, yeni silahlı birleşmeler yaratılıyor. Bakın, bu gün Hadrut’ta bu Harbi Hissede yeni Harbi birleşmelernin nümayendeleri, Komando Kuvveleri yerleşiyor. Komando Harbi Kuvvetlerinin yaratılıışı bizim için bir yeniliktir. Bir yok, iki yok, bir kaç Komando Kuvvetleri artık Azerbaycan’da yaratılıyor ve bu  Kuvvetleri her hanki harbi görevi icra etmeye gadir olacaklar. Yüksek talim-tecrübe görmüş, yüksek irade nümayiş ettirmiş ve vatan uğrunda kendilerini feda etmeğe hazır olan kahraman evlatlarımız bu Komando Harbi Kuvvetlerinde görev yapacaklar.

KOMANDO HARBI KUVVETLERİNİN YARATILIŞI

-Bu, bizim Ordumuzun gücünü yüksek derecede yüceltecektir. Bir daha vurgulamak isterim ki, böyle Komandolar çok olacaktır, minlerce Harpçilerimiz bu Komandolarda hizmet edecekler. Böylece, Azerbaycan Ordusu bundan sonra da kendi  ustalıklarını pekiştirecektir ve yüksek manevi ruhunu  daima koruyacaktır.

İşgal döneminde Ermeni vandalları bizim bütün şehir ve köylerimizi dağıtmışlar. Bizim tarihi, dini abidelerimizi dağıtmışlar, tahkir etmişler, halkımız, Ordumuz hakkında aşağılayıcı ifadeler kullanmışlar. Hatta diyormuşlar ki, Ermenistan “yeni torpaklar uğrunda yeni Savaşa hazırlanıyor. Diyormuşlar ki, eğer Savaş başlamış olsa, Ermeni tankları Bakü’nün sokaklarında olacak. Bütün bu çavçavlı ifadelerin tümü çöp kutusuna atılmıştır. Evet, Ermeni tankları Bakü’ye geldiler, onları biz getirmişiz. Tarihi Azadlık Meydanında Harbi Paradda (Ordunun geçitinde), Zafer Paradında onları nümayiş ettirdik (sergiledik-E. N.). Bu gün onlar Azerbaycan Ordusu’nun gücünün ve Ermenistan Ordusu’nun mağlubiyyetinin tezahürü gibi Harbi Genimetler Parkında (Tank ve  tüm silahlarını atıp kaçmışlar) nümayiş ettiriliyor. Biz bundan sonra da daima Müzaffer Halk ve Zafer çalmış  Yüce Devlet olarak yaşayacağız.

AZERBAYCAN, TARİHİ ZAFER ÇALMIŞ YÜCE DEVLETTİR

-Aziz askerler, ben bir daha bu Harbi Hissenin açılması vesilesiyle sizi yürekten tebrik ediyorum,

Tüm Askerler:  – Sağ olun!

Prezident İlham Aliyev: -Azerbaycan Ordusu’na yeni uğurlar arzulıyorum!

Askerler: – Sağ olun!

Prezident İlham Aliyev: -Aşk olsun Azerbaycan Ordusuna! Garabağ Azerbaycan’dır!

Daha sonra Azerbaycan Respublikası Prezidentinin Komando Kuvvetlerine Dövüş Bayrağı’nın verilmesi hakkında takdimatı okundu. Takdimat’ta şöyle denir:

“Askeri Şeref, başarı ve onur remzi gibi Harbi Hisse’nin her bir Harbi Hizmetcisine Vatana sadakatle hizmet etmek, kendi kanını ve canını bile esirğemeden onu mertlik ve başarıyla müdafaa etmek, Orduya havale olunmuş hizmeti dövüş görevlerini azimle yerine yetirmek, doğma toprağın her santimini duşmandan korumak borcunu hatırlatmak için taktim olunur”.

İlham Aliyev, Azerbaycan Respublikasının Prezidenti, Silahlı Qüvvelerin Ali Baş Kumandanı. Bakü kenti, 1 Ekim 2021. yil”.

                                                     ***  ***

Brigada Komutani: Cenap, Azerbaycan Respublikası’nın Prezidenti, Komando Kuvvetleri’nin Komutani, Albay Sanayev, Dövüş Bayrağını almak için gelmiştir.

Muzaffer Ali Baş Kumandan, Harbi Hisseye Dövüş Bayrağını taktim ediyor.

Brigada Komutanı: -Cenap, Azerbaycan Respublikası’nın Prezidenti, yemin ediyorum ki, bu mukaddes Bayraktan bir an bile olsun gözümü ayırmayacağım! Babalarımızın kanı pahasına yücelen bu şanlı dövüş Bayrağını kendi canımdan da aziz bilip, daim yüksekliklerde tutacağam. Ulu Önder Haydar Aliyev’in ruhunu yaşatan bu şanlı dövüş Bayrağını benden sonra sağ kalana teslim etmeden ölmek bana heram olsun. Ettiğim bu yemine sadık kalacağımı ve ehtiramımı bildirmek için Bayrağımı öpüyor ve teslim alıyorum.

Harbi Kuvvetler azametli marşın sedaları altında dövüş Bayrağını yücelterek resmi Tribunun önünden yüksek gururla geçiyorlar.

Prezident İlham Aliyev, Birinci Hanım, Mehriban Aliyeva ve oğulları Haydar Aliyev Harbi hissenin çevresinde ağaclar ektiler…

Daha sonra Prezident İlham Aliyev, Birinci Hanım, Mehriban Aliyeva ve oğulları Haydar Aliyev vatan yolunda şehit olan aziz evlatlarımızın hatıra köşesi önüne gül koydular, Harbi Hisse’nin Karargahında, idman zalında, yemekhanada, asker ve subaylar için evlerde yaratılan zevkli ortamla tanış oldular.

Daha sonra devletimizin Başçısı, Birinci Hanım ve oğulları, muazzam yeni Talim Merkezi ile tanış oldular ve Harbi Kullukçularınn nümunevi çıkışlarına, “pusgu”, “basgı”, “sızma” ameliyyatlarını seyir ettiler.

Komando askerler geyri-adi başarılarını nümayiş ettirdiler. Ve sonda hatıra foto-resimler çektiler…

Azerbaycan’da yeni yaratılan Komando Kuvvetler

CEVAP VER