Rus Volga-Dnepr Grup bünyesindeki ekspres taşıyıcı Atran Havayolları, charter uçak hizmetiyle birlikte Boeing 737-800BCF ile Madrid’den (İspanya) Novosibirsk’e (Rusya) 33 binden fazla bir günlük civciv taşıdı.

Yaklaşık 1800 kg ağırlığındaki narin yaratıklar, Madrid-Barajas Havalimanı’ndaki 423 özel kafeste ‘koltuklarına’ geçerek Novosibirsk Tolmachevo Havalimanı’na konforlu yolculuklarına devam ettiler. Uçuş sırasında ekip ortam sıcaklığını 18-24 oC aralığında tuttu, ayrıca havalandırma ve nem ortamı sağladı.

Atran Havayolları Ticari Direktörü Vasiliy Zhukov, “2021 yılında, gelecek nesil kümes hayvanı programlarını destekleyen bölgesel tarım şirketleri için önemli olan günlük civcivlerle düzenli seferler gerçekleştirdik. Günlük civcivler, nakliyeleri titiz bir planlama, sıkı operasyon prosedürleri ve her düzeyde 7/24 işbirliği gerektirdiğinden son derece hassas bir “kargo” türüdür. Şiddetli dış ortam sıcaklıklarının olduğu kış döneminde, yükleme süresini en aza indirmek için yer hizmetleri en ince ayrıntısına kadar planlanmalıdır. Bu, ilgili tüm paydaşların karmaşık ve iyi organize edilmiş bir çalışmasıdır ve müşterimizin çıkarları doğrultusunda Madrid’den başka bir charter uçuşu gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Atran Havayolları, müşterilerine, genel, e-ticaret, tehlikeli mallar, canlı hayvanlar ve diğerleri gibi çeşitli kargo türlerinin taşınması için özel çözümler sunuyor. Şirket bir Boeing 737 kargo uçağı filosu işletiyor ve Çin şehirlerini Rusya ve Avrupa ile birleştiriyor. Boeing 737 kargo uçağı filosunu yakın zamanda genişleten havayolu, şu anda üç Boeing 737-400SF ve altı B737-800BCF’den oluşan bir filoya sahip bulunuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER